‘Ik maakte een flauwe grap over mijn zwangere schoonzus. Hoe maak ik dit goed?’

Flauwe grap zwangere schoonzus

De vrouw had niet gedacht dat haar grap zo verkeerd zou vallen

De 32-jarige Sophie* heeft geen kinderen en heeft ook niet de wens om moeder te worden. Ze dacht altijd dat haar jongere broer er ook zo overdacht, maar hij blijkt dol op kinderen te zijn. Samen met zijn vrouw heeft hij al een kindje, en de tweede is onderweg. Onlangs maakte Sophie een grap over haar zwangere schoonzus, maar die schoot bij haar hele familie in het verkeerde keelgat. 

Kinderloos 

“Ik heb altijd gedacht dat mijn broer, net als ik, geen kinderen wilde. Maar hij vindt ze heel leuk”, begint Sophie haar verhaal op Reddit. “Ik dacht altijd dat mijn schoonzus hem opdrong kinderen leuk te vinden, maar hij zegt dat hij zelf ook echt heel graag vader wil zijn en worden. Toch geloof ik dat niet altijd”, gaat de vrouw verder. 

Tweede zwangerschap

De vrouw laat weten dat haar broer en schoonzus inmiddels een kindje van één jaar hebben en dat de volgende al onderweg is. “We gingen allemaal naar mijn ouders om de verjaardag van mijn vader te vieren. Mijn moeder zei vervolgens dat mijn schoonzus niet hoefde te helpen met opruimen, want ze moest vast uitgeput zijn. Ik vroeg grappend waarom ze de fokmerrie rust aanbood, maar haar zoon niet, die haar wel de hele dag had geholpen. Ik had verwacht dat mijn moeder zou lachen zoals ze normaal zou doen, maar het was doodstil.” 

Geen leuke grap

“Mijn broer vroeg me wat ik in hemelsnaam over zijn vrouw had gezegd. Ik moest lachen en zei dat hij even rustig moest doen, want het was maar een grap.” Sophies broer wilde vervolgens weten waarom het grappig was om zijn vrouw een fokmerrie te noemen. “Op dat punt was ik al zo geïrriteerd dat ik zei dat zij degenen zijn die het een goed idee vonden om zo vlak na hun eerste kindje een tweede te nemen. En dat ik haar inderdaad nu een fokmerrie vond. Hij noemde de manier hoe ik over zijn vrouw sprak walgelijk.” Sophies vader zei vervolgens dat ze beter naar huis kon gaan, en dat deed Sophie. 

Geen contact

“Mijn moeder neemt nu mijn telefoontjes niet op en ze beantwoordt mijn appjes ook niet. Ze heeft me alleen geappt met dat ze teleurgesteld in me is.” Sophie laat weten dat ze eerst vond dat haar familie overdreven reageerde, maar ook haar vrienden – die ze over het voorval vertelde – vinden dat Sophie zich verschrikkelijk heeft gedragen. De vrouw geeft toe dat de grap niet leuk was, maar vindt het ook niet oké dat haar familie nu niks meer van zich laat horen. Ze vraagt zich nu dan ook af wat ze het beste kan doen. Wat zou jij de vrouw adviseren?

Sophie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de username BadJoke.

Lees ook: Zwangere vrouw vertelt: ‘Mijn vriend wil dat ik abortus pleeg’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash