‘Mijn BFF kiest mij niet als bruidsmeisje omdat ik niet slank ben’

slank

‘Alle meiden die ze heeft gevraagd waren allemaal hetzelfde: slank en heel erg knap’

Olivia* heeft sinds haar kindertijd al een beste vriendin: Inez. Ze zijn met elkaar opgegroeid en hebben in hun studententijd zelfs samengewoond. Zo hadden ze het er vroeger al over hoe het zou zijn als ze zouden gaan trouwen. Ze maakten zelfs al hele plannen. Maar nu Inez daadwerkelijk verloofd is en binnenkort gaat trouwen, is er niks terug te zien van die plannen. Inez heeft Olivia namelijk helemaal niet gevraagd om bruidsmeisje te zijn. Op Reddit doet Olivia haar verhaal.

Verloofd

“Onlangs is Inez ten huwelijk gevraagd door haar vriend”, begint Olivia haar verhaal. “Ik was zó blij voor haar. We hadden het altijd samen over trouwen en hoe we bruidsmeisjes van elkaar zouden zijn. Ik maakte altijd grapjes over wat ik in haar speech zou zeggen. Ik herinner me heel specifiek nog dat Inez ooit heeft gezegd dat ze mij bruidsmeisje zou maken en geen ‘maid of honor‘.” Daar was Olivia hartstikke blij mee, omdat die taak juist veel meer stress en druk zou opleveren.

Bruidsmeisje

Maar toen het tijd was voor Inez om haar bruidsmeisjes uit te kiezen, bleef het aardig stil. “Ik wachtte geduldig op de vraag of ik bruidsmeisje wilde zijn van Inez, maar ik hoorde maar niks. Maar toen ik op Facebook aan het scrollen was, zag ik dat ze allerlei foto’s en filmpjes postte dat ze een aantal meiden vroeg of ze haar bruidsmeisje wilde zijn.” Inez heeft Olivia dus nooit gevraagd als bruidsmeisje. “Ze heeft me niet eens verteld dat ik het niet zou worden.” Toch viel haar wel iets op.

“Alle meiden die ze heeft gevraagd (met sommige is ze niet eens close) waren allemaal hetzelfde: slank en heel erg knap. Begrijp me niet verkeerd, ik vind mezelf absoluut niet lelijk, maar ik ben gewoon wel wat voller dan deze meiden.”

Excuses

“Ik besloot Inez een berichtje te sturen met de vraag waarom ze niks van zich heeft laten horen en dat ik er via Facebook achter moest komen. Ze stuurde terug dat het haar speet en dat ze dacht dat ik het niet leuk had gevonden omdat ik er niet van houdt om op foto’s en video’s te staan. Daarnaast zei ze dat er gewoon te veel mensen waren om uit te kiezen en dat ze keuzes moest maken. Ze beloofde me dan nog wel dat ik vooraan mocht staan met een hartje erachter.”

“Ik stuurde terug dat ik foto’s inderdaad niet leuk vond, maar daarmee bedoelde ik meer foto’s van mezelf. We zijn al super lang beste vriendinnen. Ik snap gewoon niet dat ze een meisje dat ze helemaal niet lang kent, maar wel knap is, vraagt als bruidsmeisje en mij overslaat! Het lijkt me gewoon geen toeval meer. Ze wil mij niet als bruidsmeisje omdat ik niet slank ben.” Wat vind jij van Olivia’s conclusie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam EmSoupy.

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: iStock