Wil je afvallen? Dan helpt het juist om flink te ontbijten

afvallen-ontbijten

Dat blijkt goed te helpen in de strijd tegen de kilo’s

Of het nu een boterham met pindakaas is of een bak met muesli en kwark: iedereen heeft zo zijn eigen ontbijtritueel. Sla jij het ontbijt echter altijd over, omdat je wilt afvallen? Onderzoekers van de Universiteit van Aberdeen hebben aangetoond dat dat niet the way to go is. Zij concluderen juist dat flink ontbijten helpt in de strijd tegen overtollige kilo’s.

Groot ontbijt, klein diner

BBC meldt dat onderzoekers aan de Universiteit van Aberdeen zich bezighielden met de vraag of je beter uitgebreid kunt ontbijten om af te vallen. Volgens de onderzoekers hebben degenen die willen afvallen er baat bij om uitgebreid te ontbijten en bescheiden te dineren.

Hoe zit het precies? Voor deze studie kregen dertig vrijwilligers twee maanden lang een dagmenu dat bestond uit 1.700 calorieën in totaal. In de eerste maand kregen ze een groot ontbijt dat bestond uit een smoothie, yoghurt, eieren, worstjes en champignons. De lunch en het diner waren wat bescheidener. In de tweede maand kregen de proefpersonen juist een groot diner en was hun ontbijt en lunch bescheidener.

De resultaten

De resultaten van de studie werden vervolgens gepubliceerd in het tijdschrift Call Metabolism. Hierin stond dat het qua het verbranden van calorieën niet uitmaakt of je ’s ochtends of ’s avonds meer eet. Wel bleek dat degenen die de dag begonnen met een groot ontbijt de rest van de dag minder honger hadden. En wie minder trek heeft, kan de verleiding van (ongezonde) snacks beter weerstaan.

“Als je de dag met een groot en gezond ontbijt kunt beginnen, is de kans groter dat je je fysieke activiteiten op peil houdt en je de rest van de dag je eetlust onder controle houdt”, deelt Professor Alexandra Johnstone over de studie. Voortaan dus maar uitgebreid ontbijten!

Lees ook: Dit is waarom je chocolade moet eten tijdens je zwangerschap

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: BBC, RTL Nieuws, Kookfans | Beeld: Unsplash, Carissa Gan