‘Mijn man is er niet bij als ik moet bevallen van ons eerste kindje’

reis

‘Naast dat ik dus al stress heb voor mijn bevalling, moet ik ook nog voor zijn zoon zorgen in de periode dat hij op reis is’

*Sandy en haar man zijn al ongeveer vijf jaar gelukkig getrouwd. Haar man is in die vijf jaar al vier jaar lang een reis aan het plannen met zijn vrienden. Dit werd telkens uitgesteld omdat er sprake was van financiële problemen, overlijden en de corona-pandemie.

Op reis

”Mijn man vertrekt over twee maanden om aan zijn reis te beginnen,” begint Sandy. ”Ik ben erg blij voor hem dat het nu eindelijk kan, maar toch zit ik ermee dat hij weggaat. Hij vertrekt namelijk in de periode dat ik moet bevallen van ons eerste kindje samen. Ik vind het een enge gedachte om alleen te zijn tijdens de bevalling, waardoor ik het liefste wil dat hij gewoon thuisblijft.”

Slecht gevoel

”Ik heb verder ook geen andere familie dan mijn man. Mijn vader is al overleden en mijn moeder is geestelijk ziek. Het liefste wil ik gewoon de steun van mijn man door het hele proces, maar hij geeft me een slecht gevoel omdat ik hem vraag om zijn reis wéér uit te stellen voor mij en zijn pasgeboren dochtertje.” Sandy’s man vertelde haar dat hij het eigenlijk niet zo’n heel groot probleem vond. Hij vertelde haar dat bij de geboorte van zijn zoon, uit een vorige relatie, de bevalling maar een uur duurde en dat de verpleegsters super goed hebben geholpen tijdens de bevalling.

Bonuszoon

”Naast dat ik dus al stress heb voor mijn bevalling, moet ik ook nog voor zijn zoon zorgen in de periode dat hij op reis is,” vervolgt Sandy. ”Mijn man heeft het volledig zeggenschap over zijn zoon, waardoor hij eigenlijk altijd bij ons is. Heel af en toe gaat hij naar zijn moeder, maar die komt soms niet eens opdagen.” Sandy vertelt dat haar man nog geen plannen heeft gemaakt over waar zijn zoon heengaat als Sandy thuiskomt uit het ziekenhuis. ”Mijn man haar zus heeft aangeboden om hem op te vangen in de tijd dat ik in het ziekenhuis lig, maar niet langer omdat ze een fulltime baan heeft en niet teveel vrij wil nemen van haar werk. Wat ik goed kan begrijpen.”

Plezier bederven

”Hij zei me dat ik me niet zo moest aanstellen en dat ik alles zelf wel kon doen.” Haar man smeekte haar om hem op reis te laten gaan omdat hij hier al zolang naar uitkijkt. ”Hij wou me zelfs betalen voor alle moeite en vertelde me dat vrouwen nou eenmaal voor kinderen moesten zorgen nadat ze thuiskomen van het ziekenhuis.” Sandy voelt zich vreselijk tegenover haar man. ”Een groot deel van mij wil de kwestie gewoon uit de weg ruimen en een manier vinden om alles zelf te regelen. Ik wil gewoon niemand zijn plezier bederven…” Wat moet Sandy doen?

* Sandy is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de gebruikersnaam NeverEndingFeelings.

Lees ook: ‘Ik verliet de verjaardag van mijn zus toen ze vertelde dat ze opnieuw zwanger is’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels