‘Mijn stiefmoeder wil niet met mij concurreren om mijn vaders aandacht’

stiefmoeder

‘Ligt het aan mij dat ik geen goede band heb met de vrouw van mijn vader?’

De vader van Emma* is een paar jaar geleden hertrouwd. Hij is een militair, waardoor hij niet officieel samenwoont met Emma’s stiefmoeder. Emma bezoekt hem tijdens de korte periodes dat hij niet op uitzending is. Ze hebben een supersterke band en ze genieten van hun tijd samen. Emma en haar stiefmoeder hebben echter geen band, en daar baalt Emma behoorlijk van.

Studeren

”Dit jaar ben ik begonnen met studeren en heb ik tijdens vakanties vaak bij mijn vader gelogeerd als hij niet op uitzending was. Doordat hij vaak weg is, genieten we altijd optimaal van onze tijd samen”, begint Emma haar verhaal. Daarnaast brengt haar vader ook heel vaak een bezoekje aan Emma’s appartement en neemt hij haar graag mee naar zijn huis in de weekenden. Met haar stiefmoeder kan ze minder goed omgaan. ”Ik heb niet echt een sterke band met mijn stiefmoeder. We hebben geen slechte verstandhouding, maar we communiceren niet echt met elkaar. Eigenlijk hebben we gewoon geen relatie met elkaar.” Dat is ook de grootste reden dat zij niet op bezoek komt als Emma bij haar vader is. Ze wacht liever tot de vakantie voorbij is om bij haar man te zijn.

Pensioen

”Over een paar maanden gaat mijn vader met pensioen en verhuist hij naar de stad waar mijn stiefmoeder woont. We zullen elkaar hierdoor dus niet heel vaak meer zien, maar dat begrijp ik volkomen en daar heb ik ook zeker vrede mee”, schrijft Emma. Haar vader is al druk bezig met plannen maken voor Kerst. ”Ik werd meteen enthousiast, omdat dat dan weer de eerste keer wordt dat ik hem ga zien na een lange tijd. Toen we het er laatst over hadden, merkte ik op dat hij ruzie leek te hebben met mijn stiefmoeder aan de telefoon.” Emma zat achter de computer van haar vader, waar toevallig nog een tabblad met zijn social media openstond. ”Ik wilde niet nieuwsgierig zijn, maar toen ik mijn naam hoorde vallen in hun gesprek heb ik toch even gekeken.” Ze begon de berichten van haar stiefmoeder te lezen, waar zij tot haar verbazing boze dingen las. ”Het bleek dat mijn stiefmoeder boos was omdat mijn vader mij had uitgenodigd voor kerst. Ze vond dat ze niet genoeg tijd met mijn vader had doorgebracht en zat er niet op te wachten om met mij te moeten vechten voor zijn aandacht en liefde.”

Ik heb toch niks verkeerds gedaan?

”Ik weet dat ik die berichten niet had moeten lezen, maar vol verbazing zat ik daar achter mijn vader zijn computer. Ik heb toch niks verkeerds gedaan?”, aldus Emma. Ze schrijft dat ze graag tijd wil doorbrengen met haar vader en dat ze heel erg blij was met zijn uitnodiging. ”Ligt het dan aan mij dat ik geen goede band heb met de vrouw van mijn vader?” Emma denkt dat haar vader hier niks over zal gaan vertellen. Hij zal haar hoe dan ook uitnodigen. ”Ik vind het niet erg, maar dit verwart me wel behoorlijk. Zijn vrouw geeft me ondanks alles namelijk altijd het gevoel dat ze mijn relatie met mijn vader steunt.” Wat moet Emma doen volgens jou?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de jongen zijn verhaal onder de naam Personal_Mud8471.

Lees ook: ‘De man van mijn moeder is woedend dat ik hem niet accepteer als vader’

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash (Mateus Campos Felipe)