‘Ik word er gek van dat mijn man me midden in de nacht wakker maakt’

wakker

‘Hij lijkt niet te begrijpen dat ik mijn slaap ook hard nodig heb’

Nienke* en Tom werken allebei fulltime en hebben een dochtertje van één jaar oud. Nienke doet altijd de nachtshift en moet er dus al meerdere keren per nacht uit. Ze probeert daarnaast zo goed mogelijk te slapen, maar Tom maakt haar telkens midden in de nacht wakker om te vragen hoe laat het is. Ze wordt gek van zijn slechte gewoonte en vraagt lezers op Reddit om raad.

Van mug naar olifant

“Iedere nacht maakt mijn man Tom me wakker om te vragen hoe laat het is”, begint Nienke haar verhaal. “We slapen allebei met onze telefoons op onze nachtkastjes. Hij zou dus prima even zijn arm uit kunnen steken en op zijn telefoonscherm kunnen kijken. Toch weigert hij dat en stoot hij met elke nacht wakker. Ik ben er inmiddels aardig klaar mee en heb tegen Tom gezegd dat ik wil dat hij ermee ophoudt. Hij zei dat ik van een mug een olifant maak.”

Egoïstisch gedrag

Nienke is het daar totaal niet mee eens. “Hij verstoort keer op keer mijn nachtrust. Ik val wel weer in slaap, maar dat duurt eeuwen en ik weet gewoon dat ik minder lekker slaap dan ik zou kunnen. Daar komt nog eens bij kijken dat ik geïrriteerd ben omdat hij me telkens wakker maakt voor iets onnozels. Het laat ook zien dat hij blijkbaar amper waarde hecht aan mijn slaap. Ik vind het behoorlijk egoïstisch van hem.” Er komt ook nog eens bij kijken dat Nienke en Tom samen de zorg dragen voor hun eenjarige dochtertje en allebei fulltime werken. “Omdat Tom verder moet reizen naar zijn werk en dus eerder op moet, regel ik de zorg voor onze dochter ’s nachts altijd. Het lijkt hem niet te boeien dat mijn gebroken nachten dankzij zijn gedrag nog verder gebroken worden.”

Slaap hard nodig

Inmiddels is Nienke ten einde raad. “Ik vind het niet erg dat ik elke nacht meerdere keren wakker word om voor ons dochtertje te zorgen. Maar dat Tom me dan ook nog eens wakker maakt, voor iets kleins… Ik kan het er niet bij hebben. Inmiddels ben ik aan het overwegen om op de zolder te gaan slapen, zodat ik zoveel mogelijk slaap kan pakken. Hoe kan ik er nou voor zorgen dat Tom begrijpt dat ik mijn slaap ook nodig heb en dat hij me ’s nachts niet meer moet storen?” Wat zou jij tegen Nienke zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam assholeamithistime.

Lees ook: ‘Ik liet mijn verloofde achter bij een barbecue omdat ik zware migraine had’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Valentin Lacoste