‘Mijn vriend wil op vakantie met zijn ex en ik vind het ongemakkelijk’

vakantie-ex

Ze vindt het helemaal geen fijn idee

Daphne* en haar vriend Sandro zijn al een aantal jaar samen. Sandro is lang getrouwd geweest met Leonie en wil nu met haar en hun kinderen op vakantie. Daphne voelt zich daar ongemakkelijk bij. Op Reddit vraagt ze lezers om raad. 

Eens per maand

“Even een korte overview: ik ben 27, Sandro is 32, Leonie is 31 en hun kinderen zijn 8 en 6. Sandro en ik zijn al drie jaar samen. Daarvoor was hij vier jaar lang met Leonie getrouwd”, begint Daphne haar verhaal. “Sandro en ik wonen momenteel samen in een land dat ongeveer drie uur vliegen bij zijn thuisland vandaan is. Daar wonen Leonie en hun twee kinderen. Normaal gesproken ziet Sandro zijn kinderen eens per maand. Hij vliegt dan naar zijn thuisland en boekt daar een Airbnb, waar hij met zijn kinderen samen verblijft.”

Pech door corona

Helaas waren er de afgelopen jaren wat onvoorziene omstandigheden. “Door corona was het ongelofelijk moeilijk voor Sandro om terug te vliegen naar zijn thuisland. De regio waarin wij wonen had reizen volledig verboden. Dat zorgde ervoor dat Sandro zijn kinderen bijna een jaar niet had gezien”, aldus Daphne.

Gelukkig is er inmiddels weer wat meer mogelijk. “Sandro heeft een paar weken vrij genomen van zijn werk, zodat hij met zijn kinderen op vakantie kan”, schrijft Daphne. “Ik ging er niet van uit dat ik mee zou gaan, omdat ik zijn kinderen maar een paar keer ontmoet heb. Toen Sandro en ik elkaar net leerden kennen, hadden we het gevoel dat zijn kinderen te jong waren om aan een nieuwe partner te worden voorgesteld. Daarna kwam corona, dus er is niet veel contact geweest.”

Compleet gezin

Daphne snapte het plan van Sandro helemaal. “Ik ben het volledig eens met het plan dat Sandro weggaat met zijn kinderen en ik alleen thuis blijf. Dat vind ik een eerlijke regeling.” Er kwam echter ineens een wending in het verhaal en die zag ze niet aankomen. “Gisteren vertelde Sandro me ineens dat hij ook een ticket voor Leonie had geboekt. Hij vertelde dat hij dat vooral had gedaan vanwege de kinderen, zodat ze wat tijd als ‘compleet’ gezin door konden brengen. Ook zei hij dat hij voortaan in de extra slaapkamer van zijn vroegere huis zou slapen als hij zijn ex-vrouw en kinderen bezocht. Ook vanwege de reden dat dat stabieler zou zijn voor de kinderen.”

Harmonieus

Daphne weet niet wat ze ervan moet denken. “Ik voel me enorm ongemakkelijk bij deze situatie. Leonie was helemaal kapot van de scheiding en heeft al een paar keer laten merken dat ze niets van me moet hebben. Zelfs al weet ze helemaal niet hoe ik ben als persoon. Ik vind het een heel naar idee dat Sandro straks weer af en toe bij haar in huis woont en met haar op vakantie gaat. Hij gaat dan haar fantasie van een ‘volledig en harmonieus gezin’ vervullen.”

Nooit echt familie

Iets wat het extra erg maakt, is dat Sandro met ‘mijn familie’ verwijst naar het gezin dat hij heeft gesticht met zijn ex-vrouw. “Ik heb het gevoel dat ik nooit zijn familie zal zijn”, schrijft Daphne. “Hij wil twee aparte levens en ik hoor niet bij het belangrijkste leven. Uiteindelijk heb ik hem verteld dat ik het prima vind dat hij met zijn kinderen op vakantie gaat, maar dat ik niet wil dat Leonie meegaat. Het zorgde voor een enorme ruzie en hij zei dat ik me niet moest bemoeien met de manier waarop hij zijn kinderen opvoedt. Ik weet niet meer wat ik met de situatie aanmoet.” Wat zou jij Daphne adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit de vrouw haar verhaal onder de naam DifferentAction6920.

Lees ook: Moeder biecht op: ‘Ik stak mijn middelvinger op naar mijn 8-jarige dochter’

Bron: Reddit | Beeld: iStock