Moeder biecht op: ‘Ik stak mijn middelvinger op naar mijn 8-jarige dochter’

middelvinger

Vind jij dit kunnen of niet?

Hoewel we zielsveel van onze kinderen houden, kunnen ze ons soms ook helemaal gek maken. Bijvoorbeeld wanneer ze in de supermarkt zomaar beginnen te schreeuwen of wanneer ze niet willen luisteren of meekomen. Widya* kan daarover meepraten. Op een dag werd ze zó gek van haar 8-jarige dochter, dat ze haar middelvinger naar haar opstak. 

Frustratie

Zoals iedere ouder wel weet, kunnen kinderen soms het bloed onder je nagels vandaan halen. Widya heeft dat soort momenten steeds vaker met haar 8-jarige dochter Nadine. Hoewel Nadine slechts acht jaar is, gedraagt ze zich regelmatig als een tiener, vertelt Widya in een bericht dat oorspronkelijk op Mumsnet werd geplaatst. Onlangs haalde de vrouw haar dochter op van school. Nadine had duidelijk geen zin om met haar moeder mee naar huis te gaan en maakte een opmerking die bij Widya in het verkeerde keelgat schoot.

Middelvinger

Uit frustratie stak Widya – midden op het schoolplein – haar middelvinger op naar haar 8-jarige dochter. “Ze zag het niet eens. En zelfs als ze het wel zag, weet ze vast niet eens wat het betekent. Maar een andere moeder zag het en keek me minachtend aan”, vertelt Widya over het moment.

Slechte moeder?

“Normaal gesproken laat ik me niet zo gaan, maar deze week was zo lang geweest en ik wist even niet wat me overkwam. Ik scheld nooit tegen mijn dochter, ik was nu gewoon gefrustreerd en geïrriteerd door haar houding.” Widya vraagt zich nu af of het slecht was dat ze haar middelvinger opstak naar haar jonge dochter. Wat vind jij? Maakt dit Widya een slechte moeder of kan het eens gebeuren?

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. 

Lees ook: Vliegen met kinderen: dit zijn de 10 beste tips

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Her Family | Beeld: iStock