‘Ik heb geen zin om altijd alles voor mijn vriend te betalen’

betalen

Ze is er klaar mee om telkens de portemonnee te trekken

Felice* en haar vriend Kendrick zijn nog maar kort bij elkaar. Zij verdient veel meer dan hij, wat voor een vreemde verdeling van de financiën zorgt en ruzie oplevert. Op Reddit vraagt Felice lezers om raad.

Voor alles betalen

“Kendrick en ik zijn nu iets meer dan vijf maanden samen”, begint Felice haar verhaal. “Hij heeft een goede baan en verdient prima. Ik heb twee banen en verdien ook behoorlijk goed. Sterker nog: ik haal maandelijks een stuk meer geld binnen dan Kendrick. Daar schep ik nooit over op, omdat we allebei gewoon weten dat dat zo is.” Het verschil in salaris is ook terug te zien in hun uitgaven. “Al vanaf het begin van onze relatie ben ik degene die betaalt voor onze dates, weekendtripjes en kleine cadeautjes. Dat vind ik helemaal niet vreemd”, aldus Felice.

Ineens ook mee

Toch is er nu iets wat Felice niet helemaal lekker zit. “Een paar weken geleden plande ik een trip naar Parijs, om mijn zus te bezoeken. We wilden onder andere naar Disneyland en daar een dag lang door het park struinen. Kendrick besloot zichzelf last minute voor die trip uit te nodigen. Op zich vind ik het niet erg dat hij meegaat, maar hij zei erbij dat hij niet wilde gaan vliegen. Ik had al een vliegticket gekocht, maar heb dat ingeruild zodat we samen met de auto naar Parijs konden rijden.”

Aannames maken

Langzaam stapelden kleine ergernissen zich op. “De avond voordat we vertrokken, vroeg Kendrick me ineens om voor de benzine te betalen. Hij wilde zelf wat geld besparen, zodat hij in het pretpark een aantal dingen kon kopen. Ik was lichtelijk geïrriteerd, maar besloot maar niks te zeggen”, aldus Felice. Even later liep het uit de hand. “We waren al een aantal dagen in Parijs en ik had voor alles betaald, van de benzine tot de Disneylandkaartjes en de hotelovernachtingen. Bovendien zijn we na een nacht naar een ander hotel gegaan, omdat Kendrick het niet eens was met mijn keuze. Toen ik hem vroeg waarom hij nog nergens voor had betaald, was zijn antwoord: ‘Sorry, ik ging ervan uit dat jij alles zou betalen, aangezien jij me hebt meegenomen op deze reis’.”

Rare sfeer

Felice raakte behoorlijk van streek. “Ik vertelde hem dat hij alles voor de rest van de reis zelf moest betalen, omdat hij niet mijn verantwoordelijkheid is”, schrijft ze. “Hij rende de kamer uit en wilde niet meer tegen me praten. We zijn nu al een aantal dagen weer thuis en het contact is nog altijd een beetje ongemakkelijk. Wat kan ik doen?” Wat zou jij Felice aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam btreasurexx.

Lees ook: ‘Moet ik deze man blijven daten nadat hij een schokkende onthulling deed?’

Bron: Reddit | Beeld: iStock