‘Mijn vriend wil zijn gehandicapte broer bij ons laten intrekken’

gehandicapt

‘Ik ben bang dat het de hele sfeer in huis zal veranderen’

Natascha* en haar vriend Samuel zijn vier jaar samen. Ze hebben een fijne relatie en zitten met bijna alles op één lijn. Toch heeft Samuel onlangs iets van Natascha gevraagd waar ze eigenlijk helemaal niet op zit te wachten: hij wil zijn gehandicapte broer bij hen laten intrekken. Op Reddit vraagt Natascha zich af wat ze moet doen. 

Overleden

“Samuel heeft een broer met een lichamelijke beperking”, schrijft Natascha op Reddit. “Hij is een rolstoelgebruiker die zich niet zonder hulp in en uit de rolstoel kan verplaatsen. Mentaal mankeert hij niets – hij heeft ook gewoon een baan – maar hij heeft wel veel hulp nodig. Eigenlijk hebben zijn ouders altijd samen voor hem gezorgd, maar sinds Samuels vader is overleden staat zijn moeder er alleen voor.”

Familie

Omdat Natascha’s schoonmoeder ook wat ouder wordt en de zorg niet meer helemaal alleen aankan, is ze op zoek naar een ‘vervanger’. “Maar volgens haar moet dat per se iemand uit de familie zijn, omdat ze professionals niet vertrouwen”, vervolgt Natascha. “En dus heeft mijn vriend me gevraagd of zijn broer bij ons kan komen wonen. Maar ik weet eigenlijk al dat ik dat helemaal niet zie zitten. Samuel en ik hebben een leuke relatie, en ik ben bang dat de zorg die we voor zijn broer moeten dragen, roet in het eten gaat gooien.”

Twijfels

Natascha twijfelt nog wat ze gaat besluiten. “Samuel heeft zelfs gezegd dat hij het begrijpt als ik het uitmaak om deze reden, dus hij staat er echt op dat we zijn broer bij ons laten intrekken. Hij weet dat ik erg gesteld ben op mijn onafhankelijkheid en persoonlijke ruimte en snapt dat het voor mij niet gemakkelijk is, maar hij ziet dit als een soort plicht, omdat hij zijn broer is. Toch kan ik me niet inbeelden dat er straks een gehandicapte man bij ons thuis woont. Het zal ongetwijfeld de hele sfeer in huis veranderen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Natascha adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Damnthoserepeats.

Lees ook: ‘Mijn vriend heeft nog steeds contact met zijn ex-vriendin’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels