‘Mijn vrouw schreeuwde tijdens een etentje tegen mijn ouders’

vrouw-ouders

‘Ze vroegen zich hardop af waarom ze met zo’n loser is getrouwd’

James* is al een aantal jaar getrouwd met Elsie. Ze zijn tegenpolen in veel opzichten. James’ ouders hebben hem altijd slecht behandeld. Ze vragen zich geregeld hardop af hoe hij zo’n knappe vrouw heeft kunnen scoren. Tijdens een diner valt Elsie tegen James’ ouders uit, omdat ze vindt dat ze James beter moeten behandelen. James wil geen familieconflict en vraagt lezers op Reddit om raad.

Tegenpolen

“Mijn vrouw Elsie en ik leerden elkaar kennen op de middelbare school”, begint James zijn verhaal. “We kregen iets met elkaar toen we allebei aan onze vervolgopleiding begonnen. Niet lang nadat we waren afgestudeerd, zijn we getrouwd. Elsie is enorm slim: ze heeft een PhD in scheikunde en geeft daar les in bij de lokale universiteit. Ook is ze erg mooi: ze is lang, slank, heeft prachtig blond haar en stralende blauwe ogen. We zijn tegenpolen. Ik heb zelf een opleiding tot elektricien gedaan en ben niet de knapste man op aarde. Ik ben erg laid back, terwijl Elsie een zelfstandige vrouw is die overal opvalt.”

Helemaal afgekraakt

Dat James en Elsie zo anders zijn, is iets wat James’ ouders altijd al dwarszit. “Ze hebben het nooit goed kunnen vinden met Elsie. Dat komt vooral door de manier waarop ze mij hebben opgevoed. Ze zijn altijd erg hard voor me geweest, ik kon het nooit goed doen. Ik ben er op den duur aan gewend geraakt. Elsie kan er echter slecht tegen en komt regelmatig voor me op, wat mijn ouders haar niet in dank afnemen.” Een paar dagen voor James zijn bericht schreef, was het weer zover. “We gingen bij mijn ouders eten, omdat mijn moeder jarig was geweest. Mijn ouders begonnen weer eens over hoe slim Elsie is en kraakten mij volledig af. Ze zeiden hardop dat ze zich afvroegen ‘waarom zo’n knappe vrouw ooit met zo’n loser is getrouwd'”.

Behoorlijke ruzie

Die opmerking maakte Elsie behoorlijk kwaad. “Ze begon te schreeuwen dat ze met me is getrouwd omdat ze van me houdt. Ze zei dat mijn ouders zich moeten schamen omdat ze me zo behandelen. Daarna zijn we vertrokken. Ik ben sindsdien meerdere keren door mijn ouders gebeld. Zodra ik opnam, zeiden ze telkens dat ik me moet schamen omdat ik niet voor hen ben opgekomen. Ze wilden dat Elsie hen opbelde en haar excuses aanbood. Ik heb tegen ze gezegd dat ik het met Elsie eens ben en dat ik wil dat ze me beter behandelen.”

“Ik heb nog niet aan Elsie verteld dat ik tegen mijn ouders in ben gegaan, omdat ik weet dat dat alleen maar meer ruzie zou opleveren. Ik ben als de dood voor nog meer conflicten, dus dat wil ik koste wat het kost voorkomen. Hoe zorg ik ervoor dat de ruzie wordt uitgepraat en mijn ouders ophouden me lastig te vallen?” Wat zou jij tegen James zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam JasonKaufman_992.

Bron: ‘Ik vertelde mijn ouders dat ze nooit kinderen moeten adopteren’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Priscilla Du Preez