‘Mijn vrouw wil niet meeverhuizen naar het buitenland voor mijn werk’

buitenland

‘Ik ben bang dat ze het nog minder leuk vindt dan ze durft toe te geven’

Jeremy* is al een aantal jaar getrouwd met Sandra. Hij heeft onlangs een aanbod gekregen van zijn werk, waarbij hij op het hoofdkantoor mag komen werken. Daarvoor moet hij dan wel met Sandra en hun hond verhuizen van Amerika naar Duitsland. Jeremy zelf is heel enthousiast, Sandra een stuk minder. Op Reddit vraagt Jeremy lezers om raad.

Verhuizen voor een baan

“Het bedrijf waar ik voor werk, heeft een vestiging in Amerika en in Duitsland”, begint Jeremy zijn verhaal. “Mijn vrouw Sandra en ik komen allebei uit Amerika. Dat is ook waar we nu wonen en werken. Het bedrijf heeft me echter een positie bij het hoofdkantoor in Duitsland aangeboden. Sandra en ik hebben het er meerdere keren over gehad en ik heb nog niet getekend. Sandra maakt zich namelijk zorgen om allerlei dingen.”

Veel zorgen

Jeremy en Sandra hebben nog geen kinderen of een koophuis, dus dat zal geen problemen opleveren. Sandra maakt zich echter zorgen om de hond. “Ze vraagt zich af of het niet een te grote verandering voor dat beestje is. Het is een lange vlucht en we leven nu in een huis met een grote tuin. Het plan is dat we daar middenin de stad gaan wonen, waardoor de leefomstandigheden voor onze hond minder worden dan nu”, schrijft Jeremy. Dat is echter niet Sandra’s enige zorg. “Ze is ook bang dat ze daar geen baan zal vinden, dat het moeilijk wordt om een sociaal leven op te bouwen en hoe de toekomst eruit gaat zien.”

Compromis mislukt

Jeremy heeft geprobeerd een compromis met Sandra te sluiten. “Ik heb voorgesteld om het anderhalf jaar te proberen. Als we het daar niet leuk vinden, verhuizen we gewoon terug. Eerst was ze daar wel voor in, maar ze trekt zich steeds meer terug. We hebben het er inmiddels al talloze keren over gehad en ik heb het gevoel dat de gesprekken op niets uitlopen. Ik krijg het gevoel dat Sandra het echt niet wil en dat haar verzet alleen maar zal toenemen als we daadwerkelijk verhuizen. Ik wil het zelf wel enorm graag, maar ik wil ook niet dat het ten koste gaat van ons huwelijk. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Jeremy aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam coloradored13.

Lees ook: ‘Ik weigerde mijn extra stoel op te geven in het vliegtuig’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Jonathan Borba