‘Mijn zus eiste dat mijn dochter haar haar afknipte voor haar bruiloft’

bruiloft

‘Ze vond het niet passend’

Danny* is een aantal jaren geleden spijtig genoeg zijn vrouw kwijtgeraakt door een noodlottig ongeluk. Samen met zijn vrouw heeft hij een dochter genaamd Hanne, die sprekend op haar moeder lijkt. Zo heeft Hanne net zulk mooi, lang en blond haar als haar moeder. Hanne vindt dat zo mooi en heeft van haar moeder goed geleerd hoe ze het moet verzorgen. Tot de zus van Danny ineens eist dat Hanne haar lange lokken moet afknippen voor haar bruiloft, omdat zij het ‘niet passend’ vindt. Danny is er erg gefrustreerd door en uit zijn emoties op Reddit.

Bruiloft

“De bruiloft van mijn zus Wendy komt eraan”, opent Danny. “Mijn dochter en ik zijn beiden uitgenodigd. Toch is er iets wat mij ervan weerhoudt om ernaartoe te gaan”, geeft hij toe. “Mijn zus eiste namelijk dat Hanne haar haren tot haar schouders afknipte voor de bruiloft.” Danny wist niet wat hij hoorde en de reden erachter snapte hij ook niet. “Mijn dochter is niet eens écht betrokken bij de bruiloft, bijvoorbeeld als bruidsmeisje. Daarnaast wilde mijn dochter dat ook helemaal niet doen.” Danny dacht dat Wendy het wel zou begrijpen en legde haar uit waarom Hanne haar haren niet gaat afknippen voor de bruiloft.

Woedend

Toch kon Wendy het niet loslaten en probeerde ze Hanne telkens over te halen om haar haren af te knippen door haar verschillende kapsels te laten zien. “Ik heb haar daarop aangesproken, waarop Wendy zei dat het haar bruiloft is en dat het bijna leek alsof ík degene was die een probleem had met het idee, omdat het haar van mijn dochter sprekend lijkt op dat van mijn vrouw!”, schrijft Danny gefrustreerd.

“Ik was woedend over wat ze zei en besloot haar uitnodiging voor de bruiloft af te slaan en te zeggen dat Hanne en ik beiden niet aanwezig zullen zijn”, vervolgt Danny. Dit viel echter niet goed bij Wendy. Ze begon Danny een schuldgevoel aan te praten. “Ze vertelde me dat ze duidelijk niet zoveel voor me betekende als dat ze dacht en haalde onze ouders erbij. Ook mijn ouders stelden dat ik gewoon akkoord moest gaan met het afknippen van mijn dochters haar! Ze probeerden het zo uit te leggen dat ik op deze manier het verdriet weghield bij Hanne en dat onze stemming erdoor zou veranderen. Belachelijk toch?!” En hoewel Danny’s ouders erbij kwamen, weigerde hij nog steeds.

Tweestrijd

Op dit moment houdt Danny voet bij stuk en gaat hij het haar van zijn dochter niet afknippen voor de bruiloft van zijn zus. Toch zit hij in een tweestrijd omdat hij de grote dag van zijn zus, zijn eigen bloed, niet wil missen. Het is en blijft ten slotte zijn grote zus. Danny zit in een tweestrijd: moet hij gewoon naar de bruiloft gaan met zijn dochter én haar lange haren, of moet hij helemaal niet komen en de grote dag van zijn zus missen? Wat vind jij?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam throwaway68964479.

Lees ook: ‘Mijn vriendin heeft me bedrogen en ontkende het’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels