Netflix gaat deze goude oude jeugdfilm verfilmen!

Matilda

Na 25 jaar komt er een nieuwe film van de culthit

De tijd vliegt. En hard ook. Helemaal wanneer je je bedenkt dat de film Matilda dit jaar in december alweer 25 jaar oud is. Feeling old yet? Je kunt je jeugdsentiment echter weer herleven binnenkort, want Netflix gaat de culthit verfilmen!

Matilda

Wie kent de film Matilda nou niet? Je weet wel, die film over dat slimme meisje, haar vervelende ouders én dat gemene schoolhoofd, mevrouw Trunchball. Het was van menig vrouw destijds de favoriete jeugdfilm. Velen vonden het dan ook jammer dat er nooit een deel twee is gekomen. Maar goed nieuws: na 25 jaar besluit Netflix om alsnog een vervolg te maken, gebaseerd op Matilda The Musical.

Deel 2

Entertainmentwebsite The Wrap meldt dat de nieuwe versie van Matilda over de musical zal gaan. Helaas zullen we de enige echte Matilda (Mara Wilson) niet in deze verfilming terugzien, maar dat geldt wel voor een paar andere bekende acteurs. Onder andere Emma Thomspon, Lashana Lynch en de 11-jarige Alisha Weir krijgen een rol in ‘Matilda 2.0’.

Waarschijnlijk verschijnt de film in december op Netflix. Dat duurt dus nog even, maar dan hebben we nog wel genoeg tijd om de oorspronkelijke Matilda nog eens terug te kijken!

Bron: Superguide | Beeld: Matilda, YouTube