Filmtip: nieuwe Netflix-thriller Awake

Awake

Na een ramp kunnen overlevenden niet meer slapen

Netflix voegt regelmatig spannende Netflix originals toe aan het aanbod en daar zij wij maar al te blij mee. Onlangs konden we nog genieten van de populaire film Love & Monsters met Dylan O’Brien en nu staat er opnieuw een goede thriller op de planning. 

Nooit meer slapen

Vanaf vandaag (9 juni) is de spannende thriller Awake namelijk te zien op de streamingsdienst. En in de hoofdrol is Gina Rodriguez van Jane the Virgin te zien. In deze film wordt de aarde getroffen door een mysterieuze ramp, gevolgd door een stroomstoring. Het gekke is dat niemand meer kan slapen. Geen slaap, betekent op den duur disoriëntatie, hallucinaties en hysterische buien. Kortom, het wordt een complete chaos.

Dochter

Gina Rodriguez speelt hoofdpersoon Jill, die als ex-soldaat wel het een en ander weet van overleven. Wanneer het leven van haar dochter Matilda – gespeeld door Ariana Greenblatt, ook in Love and Monsters te zien – in gevaar komt, doet Jill er alles aan om haar te beschermen, Matilda kan namelijk als enige wél slapen en daarom is zij wellicht het redmiddel voor de ramp. Jill wil voorkomen dat haar dochter in verkeerde handen komt en zet daarom wat oude trucjes uit het leger in. Klinkt spannend toch? Bekijk hieronder de trailer.

Lees ook: Jim Bakkum opnieuw in Nederlandse romcom te zien

Bron: Cosmogirl | Beeld: Netflix, YouTube