Onderzoek wijst uit: vrouwen zijn beter in het vinden van een oplossing dan mannen

oplossing

Ha! Wij wisten dit natuurlijk állang

De eeuwige strijd tussen mannen en vrouwen gaat nog altijd door. Meestal pakt dit niet altijd even positief uit voor ons vrouwen… Zo komen vrouwen sneller aan dan mannen en hebben vrouwen het altijd kouder dan mannen. Gelukkig is er nu wél een onderzoek dat in ons voordeel uitpakt, namelijk dat vrouwen beter zijn in het vinden van een oplossing dan mannen. 

Vrouwen zijn een stuk praktischer dan mannen!

Cognitieve ontwikkeling
Je zou misschien zeggen dat mannen een stuk beter zijn in praktisch denken en hierdoor veel sneller een gemakkelijke oplossing kunnen bedenken. Niets is minder waar, aldus onderzoek van de OECD (Organization for Economic Co-operation and Development). Studenten uit 52 verschillende landen namen deel aan het onderzoek en wat bleek? Vrouwen hebben een betere cognitieve ontwikkeling in vergelijking tot mannen en zijn dus daarom oplossingsgerichter.

Positievere houding
De directeur van The Directorate of Education and Skills bij de OECD, Andreas Schleicher zegt over het onderzoek het volgende: “Vrouwen laten een positievere houding tegenover relaties zien, wat betekent dat ze meer geïnteresseerd zijn in andermans meningen en willen dat anderen slagen.” De samenwerkingen die uit dit soort gedrag bij vrouwen ontstaat maakt het mogelijk dat het vinden van oplossingen vergroot wordt. Vandaar dus dat wij vrouwen altijd gelijk hebben!

Lees ook: Ha! Onderzoek wijst uit: mannen die vaker schoonmaken, leven langer!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

 Bron: Gatsby | Beeld: Pexels