Bedank je beste vriendin maar: dankzij haar heb je een betere gezondheid!

 vriendschappen

Dat wordt dus snel maar weer een girlsnight plannen!

Een goede vriendschap moeten we koesteren, dat weten we allemaal! Een echte vriendin zorgt voor de nodige lachbuien, een schouder om op te huilen en gewoon voor plezier in het leven. Niet alleen door al deze kwaliteiten is een hechte vriendschap belangrijk, uit onderzoek is nu ook gebleken dat een goede vriendin ook een aanzienlijke impact heeft op je gezondheid naarmate je ouder wordt.

Waar die hechte vriendschappen wel niet goed voor kunnen zijn!

Oude leeftijdscategorie
Onderzoekers van de Northwestern University hebben vastgesteld dat sommige ouderen hun goede gezondheid hebben toegeschreven aan een druk sociaal leven. Aan het onderzoek namen 50 ‘oudere’ deelnemers mee. De groep met de oudste leeftijdscategorie (80 jaar en ouder), bleken een bijzonder goed geheugen en een indrukwekkend cognitief vermogen te hebben. Uit de vragenlijsten die de deelnemers invulden bleek dat deze oudere doelgroep meer relaties/vriendschappen hebben die warmte, vertrouwen en voldoening geven.

Positieve invloed
Uit eerder onderzoek  blijkt eigenlijk hetzelfde. Zijn onderzoek wees uit dat vriendschappen, nog eerder dan familierelaties, een grote impact hebben op je gezondheid.  Volgens hem is het simpel: “We kunnen zelf onze vriendschappen kiezen, wat betekent dat wij hen vertrouwen om onze levens op een positieve manier te beïnvloeden.” Eigenlijk klopt dit ook wel als je nagaat hoeveel invloed een vriend(in) kan hebben op je dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan je humeur, je voedingspatroon en je fitnessregime. Zonder deze goede vriendschappen hebben we meer kans op hart- en vaatziekten, artritis, type 2 diabetes en dementie.

Snel maar weer een girlsnight inplannen dus!

Lees ook: Voor déze dingen zou jij je beste vriendin eigenlijk eens moeten bedanken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pexels