Opvallend: mannen shoppen vaker online dan vrouwen 

online shoppen

Blijkbaar is dit geen typisch vrouwending 

De meeste vrouwen zijn dol op shoppen. Van een nieuwe outfit tot schoenen en van boeken tot accessoires voor ons interieur: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Nu de fysieke winkels zijn gesloten zetten we deze hobby graag online voort. Echter blijkt dit geen typisch ‘vrouwending’ te zijn. Sterker nog, mannen shoppen vader online dan vrouwen.

Online shoppen

Nu alle niet-essentiële winkels zijn gesloten hebben we geen andere keuze meer: we moeten wel online shoppen. Hoewel er ook mensen zijn die er een hekel aan hebben, vinden de meeste vrouwen het heerlijk om urenlang te speuren gaan naar online koopjes. Kan jouw man, vriend of vader het ook niet laten om regelmatig een opmerking te maken wanner een wéér een pakketje wordt bezorgd? Herkenbaar, toch blijken het de mannen te zijn die veel vaker online shoppen.

Mannen shoppen meer

Deze opvallende resultaten komen uit een nieuw onderzoek van het CBS, dat is gehouden onder 5600 respondenten. Daarbij werd gekeken naar het onlineshopgedrag van zowel mannen als vrouwen. En wat blijkt? In de drie maanden voor het onderzoek had 10 procent van de mannen meer dan tien producten online gekocht, dit tegenover 9 procent van de vrouwen. Daarnaast geven mannen ook nog eens veel meer geld uit. 15 procent had meer dan vijfhonderd euro uitgegeven, tegenover 9 procent van de vrouwen die dit deden. 

Wat kopen we dan?

Nu de winkels dicht zijn hebben we bijna geen andere keuze, daardoor is online winkelen enorm in populariteit toegenomen. Die stijging was echter voor de coronacrisis ook al gaande. 80 procent van de Nederlanders shopt namelijk weleens online. En wat kopen we dan? Van kleding en sportartikelen tot reizen en tickets voor evenement. Maar ook eten en boodschappen bestellen we massaal online. 

Fysieke winkel 

Ondanks de populariteit van online shoppen, geven veel mensen toch de voorkeur aan een fysieke winkel. We vinden het fijn om het product in het echt te kunnen zien, maar dat is niet de enige reden: veel mensen zijn bezorgd over hoe er online met hun gegevens wordt omgegaan. 

Lees ook: Kledingwinkels Miss Etam en Steps zijn definitief failliet verklaard 

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels