Overweeg je een hond te nemen? Zóveel kost een viervoeter je

hond
Het kost nogal wat om een hond goed te verzorgen

Hoe leuk is het om na een harde dag werken begroet te worden door een lief harig beestje? Een vietvoetertje dat vol smart op je wacht en onvoorwaardelijk van je houdt is fantastisch, maar jij moet ook goed voor je nieuwe maatje kunnen zorgen. En dat mag wat kosten…

Je moet flink in de buidel tasten voor een hond.

Aanschaf
Budgetcoach Annemarie van Gaal vertelt aan Margriet hoeveel een huisdier ongeveer kost. Als eerste heb je natuurlijk de aanschaf en het bedrag voor het kopen van een hond, en dus niet voor de poes: zo kan een rashond je tussen de 400 en 1000 euro kosten. Dan hebben we het nog niet eens over de mand, halsband, riem, etens- en drinkbak en speeltjes gehad. Al deze attributen samen kosten rond de 200 en 400 euro. Om je hond gezond en veilig te houden moet deze ook gechipt en gevaccineerd worden, daarnaast kiezen sommigen er ook voor om hun hond te steriliseren. Hiervan verschillende de kosten per regio en per gewicht van de hond, maar de kosten kunnen in totaal ongeveer geschat worden op zo’n 750 euro.

Onderhoud
Naast de aanschaf van zowel de hond als diens benodigdheden kost het onderhouden van de hond natuurlijk ook geld. Zo moet hij eten, wat ongeveer 50 euro per maand kost. Wil je een beetje een goed opgevoedde hond, dan is het raadzaam een puppycursus te volgen. Een dergelijke cursus kost ongeveer 75 euro per week. Als laatste moeten hondenbezitters ook nog hondenbelasting en ziekteverzekering betalen. Annemarie: “Je zult in het eerste jaar ongeveer 2000 euro kwijt zijn aan je nieuwe maatje. Denk er dus goed over na voordat je een ondoordachte beslissing neemt en je het beestje eigenlijk niet kunt betalen!”

Lees ook: Deze hond koopt zelf haar koekjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay