Dit is de populairste naam voor meisjes wereldwijd

meisjes
Het is een naam die bijna iedereen mooi vindt

Vaders en moeders in spé kunnen het er erg moeilijk mee hebben: het kiezen van de naam voor hun kindje. De een wil het kind wel vernoemen en de ander wil juist een heel unieke naam voor hun baby. Hoe je het ook went of keert, iedere ouder wil graag een mooie naam voor hun pasgeborene. Wil je een meisjesnaam die bij iedereen goed in de smaak valt? Dan kun je het beste déze naam kiezen.

Niet zo origineel, maar wel een prachtige naam.

Ongekend populair
Altijd al eens afgevraagd wat de populairste meisjesnaam ter wereld is voor baby’s? De website BabynameWizard was hier erg nieuwsgierig naar en boog zich dan ook over deze kwestie. Ze stelden een onderzoek op naar de meestvoorkomende babynaam en kwamen tot de conclusie dat dat de naam Sofia of Sophia is. In negen verschillende landen staat deze naam stipt op nummer één, onder andere in Mexico, Rusland en Italië is deze naam zeer geliefd. In twintig andere landen bemachtigde de naam een tweede of derde plek. 

Betekenis
Waarom juist de naam Sofia/ Sophia zo populair is, is onbekend. Een van de experts, Laura Wattenberg, die het onderzoek uitvoerde, vermoedt dat deze naam zo bekend is vanwege de betekenis. De naam betekent ‘wijsheid’. Ook zou de naam zo gewild zijn, omdat vrijwel iedereen ter wereld deze naam makkelijk kan uitspreken.

Lees ook: dit waren de populairste meisjesnamen toen jij werd geboren 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pexels