Dít is de maand waarin de meeste stellen uit elkaar gaan

stellen
Gelukkig is die maand nog niet aangebroken…

Zoals de maandag voor velen het begin is van de werkweek, is dit voor relaties de populairste dag om deze te beëindigen. En zoals er een seizoen bestaat waarin de meeste tortelduifjes elkaar vinden, bestaat er ook een jaargetijde waarin de meeste geliefden uit elkaar gaan. Benieuwd welke dat zijn? Lees snel verder. 

Als je relatie wel snor zit, heb je niets te vrezen

Anti-Valentijnsdag
14 februari is de meest romantische dag van het jaar, maar de dag daarvoor is het tegenovergestelde. Op 13 februari komen veel stellen tot het besef dat ze de Valentijnsdag niet willen doorbrengen met hun partner. De druk om 14 februari iets romantisch te doen, doet mensen realiseren dat het beter is om de relatie te verbreken.

Echtscheidingsdag
Happy New Year! Een nieuw jaar, een nieuwe jij. Sommige mensen nemen dit wel heel letterlijk en voegen meteen daad bij woord en vragen de echtscheidingspapieren aan. Britse advocaten noemen twee januari dan ook laconiek de echtscheidingsdag. Experts verklaren dat mensen vlak voor het nieuwe jaar stilstaan bij hun leven en wat ze willen aanpakken. Het begin van een nieuw jaar geeft moed om de knoop door te hakken.

Maart roert zijn staart
In maart kan het weer alle kanten opgaan en dat geldt ook voor relaties. Hoewel velen de ware Jakob in deze maand tegen het lijf lopen, is dit ook de maand waarin de meesten een punt zetten achter hun relatie.

Eind november
De gezellige kerstperiode nadert en dat betekent dat je veel tijd gaat spenderen met je geliefden. Als je geen sterke relatie hebt, zorgt het plannen van familiediners voor extra druk op de ketel; een van de redenen waarom de relatie aan het eind van november wordt verbroken.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Lees ook: een relatie verbreken? Zo kun je dat het beste doen

Bron: Elle | Beeld: archief