Heb je snel last van puistjes? Dan moet je deze drie etenswaren écht laten staan

Heb je snel last van puistjes? Laat dit dan staan

Wij hebben onze puberjaren allang achter ons liggen, maar toch krijgen we met enige regelmaat te maken met puistjes. Je kan blijven smeren, knijpen en scrubben maar het helpt vaak allemaal niets. Dit is doorgaans omdat de oorzaak van puistjes niet aan de buitenkant zit, maar van binnenuit komt.

Dermatoloog Dr. Bobby Buka vertelt aan Engelse beautysite Byrdie welke drie etenswaren we beter kunnen laten staan!

  • Bananen: heerlijk en gezond, maar je kan deze gele vruchten beter laten liggen als je snel last hebt van puistjes. Er zitten helaas wel veel natuurlijke suikers, zoals glucose en fructose, in en grote kans dat die zorgen voor puistjes.
  • Gearomatiseerde latte ‘s en cappuccino’s: balen… de Pumpkin Spice Latte is net uit bij Starbucks. Helaas kunnen we dit soort drankjes toch beter laten staan. De drankjes bevatten echt te veel suiker, melk en cafeïne.
  • Magere melk: wie dacht gezond te doen om voor magere melk te kiezen heeft het helaas mis. In magere melk zit geen vet die de groeihormonen van de runderen kan oplossen. Dit kan leiden tot puistjes of zelfs acne.

We hebben ook nog een goed bericht voor je, want volgens Dokter Buka heeft chocolade helemaal niets te maken met acné. Het is zelfs bewezen in verschillende onderzoeken. En dat maakt je dag dan weer helemaal goed! Wij gaan een reep chocolade kopen…

Lees ook: Waarom zeggen we eigenlijk ‘gezondheid’ als iemand niest?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Unsplash