Onthullend om te lezen: dit zegt jouw sterrenbeeld over je intelligentie!

sterrenbeeld

Wat vertelt jouw sterrenbeeld je over je intelligentie?

Je intelligentie is afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals je omgeving, erfelijkheid en zelfdiscipline als het om leren gaat. Maar volgens astrologen heeft je sterrenbeeld ook nog een flinke vinger in de pap als het om jouw IQ gaat! Elk sterrenbeeld heeft bepaalde persoonlijkheidskenmerken, welke weer overeen zouden komen met je hersencapaciteit. 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder om te zien wat jouw sterrenbeeld je vertelt over hoe slim je bent!

 • Ram: De Ram bezit vooral intuïtieve intelligentie, dat wil zeggen dat ze situaties snel feilloos aanvoelen. Ze zien snel mogelijkheden en oplossingen en zijn hierdoor niet bang om risico’s te nemen.
 • Stier: Dit sterrenbeeld bezig een zogenaamd ‘lichamelijk-kinetische intelligentie’, een ingewikkelde benaming voor het coördineren van de geest met het lichaam. Klinkt vaag, dit is eigenlijk wat het betekent: je bent een praktische leerling en pikt dingen vooral op door het te doen, niet door het te lezen.
 • Tweelingen: De Tweeling heeft vooral een taalvaardige intelligentie, communicatie is hun sterke punt. Schrijven, lezen, argumenteren: hier is een Tweeling heer en meester in.
 • Kreeft: Kreeften bezitten een intrapersoonlijke intelligentie. Dit betekent dat ze heel goed zijn in zelfreflectie en veel zelfkennis hebben. Ze weten wat ze willen, wat ze wel of niet kunnen en hoe ze beter kunnen worden op gebieden waarin ze nog niet goed zijn.
 • Leeuw: De koning(in) van de dieren heeft een bijzonder creatieve intelligentie en denken snel buiten de gestelde kaders. Daarnaast zijn ze sociaal intelligent en kunnen ze zich aan elke situatie of persoon aanpassen.

 • Maagd: Maagden hebben een logische intelligentie. Ze zijn goed in dingen kalibreren, een hypothese te maken en bewijs leveren dat ze gelijk hebben. Ze kunnen heel goed abstract denken en doorzien snel patronen.
 • Weegschaal: de Weegschaal heeft een sterk muzikale intelligentie, ze kunnen heel goed geluiden, toonhoogtes en ritme onderscheiden. Ze begrijpen de taal van muziek.
 • Schorpioen: Schorpioenen staan bekend om perceptuele intelligentie. Ze zijn moeilijk voor de gek te houden. Ze kunnen dwars door je heen kijken, ongeacht wat je zegt of doet.
 • Boogschutter: Boogschutters hebben een existentiële intelligentie. Ze houden ervan om de grote vragen van het leven aan te pakken…waarom zijn we hier, waarom sterven we…dat soort dingen. Ze kunnen uren nadenken over een filosofisch concept.
 • Steenbok: Dit sterrenbeeld is praktisch intelligent, dit betekent dat ze goed zijn in het efficiënt oplossen van problemen. Ze zijn goed in bijvoorbeeld belastingformulieren invullen, een probleem op het werk oplossen en uitzoeken hoe ze met vervroegd pensioen kunnen gaan.
 • Waterman: Watermannen hebben een sterk gevoel voor ruimtelijke intelligentie. Ze kunnen mentaal beelden genereren en zijn zeer visueel ingesteld.
 • Vissen: Vissen hebben naturalistische intelligentie, met een sterk begrip voor alles wat leeft en hebben de mogelijkheid om de natuur te ‘lezen’. Ze weten veel over de wereld om ons heen en voelen bijvoorbeeld weersveranderingen feilloos aan.

Lees ook: Heb jij ook áltijd mascaraklontjes in je wimpers? Met dit bizarre trucje is dat verleden tijd!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YourTango | Beeld: Unsplash