De wetenschap onthult: op deze dag dit jaar worden de meeste huwelijksaanzoeken gedaan!

aanzoek

De meeste huwelijksaanzoeken vinden plaats op deze dag

Voor de één is het een overbodige formaliteit, voor de ander is het een jeugddroom: een sprookjesachtige trouwdag. Maar ja, om te gaan trouwen moet je natuurlijke eerst wel gevraagd worden. Heb jij ook al het hele jaar tevergeefs zitten wachten tot je partner op één knie gaat? Blijf dan nog even volhouden, want alle hoop is nog niet verloren! Het kan gewoon nog niet de juiste dag zijn. 

Volgens trouwblog Bridebook vinden de meeste huwelijksaanzoeken in de maand december plaats, en dan met name rond de kerstdagen.

Kerstdagen
Maar liefst de helft (!!!) van de huwelijksaanzoeken vinden plaats in de week van 19 december, vlak voor de kerstdagen. Kerst valt dit jaar op een maandag en een dinsdag, dus het weekend wordt er massaal op één knie geknield. Dus, wacht jij nog in spanning tot De Grote Vraag aan jou gesteld wordt? Zorg er dan maar voor dat je zaterdag 23 en zondag 24 december vrijhoudt in je agenda, want het kan maar zo gebeuren. Al die verlovingen in december zijn natuurlijk niet zo gek. Veel mensen willen graag in de zomer trouwen en een verloving in december geeft nog genoeg tijd om de bruiloft te plannen.  Daarnaast is een verlovingsring als kerstcadeautje natuurlijk gewoon héél romantisch.

Facebook
Nadat een vrouw ten huwelijk is gevraagd is -naast de beste vriendin en moeder- Facebook als eerste aan de beurt: 75% van de kersverse gevraagde dames verandert meteen haar Facebook-status na het huwelijksaanzoek. Bij de meesten komt een aanzoek overigens niet uit de lucht vallen: slechts 37% van de bruiden zegt volledig verrast te zijn geweest met het aanzoek.

Lees ook: Bruid verrast haar oma door in haar trouwjurk te trouwen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash