Tienermeisje biecht op: ‘Ik ben het zat om voor mijn moeder te zorgen’

Ze vraagt zich af of dit nog wel gezond is

Voor de personen waarvan je houdt, doe je alles. Maar zijn ze er ook voor jou als je ze nodig hebt? Maya* houdt het niet langer vol om altijd maar voor haar moeder klaar te staan. Ze merkt dat het haar zo langzamerhand begint op te breken en doet anoniem haar verhaal op het platform Reddit

Verantwoordelijk

Ze begint haar verhaal met: ”Sinds ik een jaar of zes was, heb ik altijd voor mijn moeder gezorgd. Ze is namelijk lichamelijk en geestelijk ziek.” Maya zorgde ervoor dat ze haar medicijnen innam, nam taken uit handen en was degene die handelde wanneer ze epileptische aanvallen kreeg. ”Eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken, heb ik voor haar gedaan. Bij elk teken dat het ook maar even niet goed met haar ging, stond ik voor haar klaar”, vervolgt ze haar verhaal.

Naar gevoel

Toch is er iets waardoor Maya de laatste tijd is gaan nadenken over de hele situatie. ”Het punt is dat mijn moeder mij lichamelijk en geestelijk pijn heeft gedaan en dat ik zelf ook door extreme depressies en angsten ben gegaan in mijn leven.” Het is zelfs zo dat de politie meerdere malen betrokken is geweest bij het gezin. ”Nu mijn moeder inmiddels weet hoe ik in elkaar zit, vraagt ​​ze altijd alles aan mij; niet aan mijn andere broers en zussen of vader, alleen aan mij”, legt ze uit. ”Ik help haar graag, maar het wordt zo vermoeiend. Mijn moeder kampt met trauma’s uit het verleden, maar ik heb het zelf ook zwaar door wat er vroeger met mij allemaal is gebeurd. De laatste tijd heb ik gewoon geen energie meer om continue voor haar klaar te staan”, vertelt ze.

Kwaad

”Nu wordt mijn moeder steeds boos op mij en zegt dat niemand om haar geeft en dat ik haar in haar bed laat rotten. Mijn moeder kan op elk gewenst moment mijn kamer binnenkomen en dat vind ik meestal niet erg, tenzij ze ruzie veroorzaakt.” Ze zegt zelfs tegen haar dochter dat het nu eenmaal een beetje bij haar rol hoort om zich te bekommeren om haar moeder. Maya is ten einde raad en vraagt lezers op het platform om advies. ”Ik hou van mijn moeder en wil er voor haar zijn, maar ik merk dat het me opbreekt en het niet goed is voor mijn eigen welzijn.” Wat zouden jullie de nog jonge Maya adviseren?

*Maya is niet de echte naam van het meisje. Ze doet haar verhaal op het forum Reddit onder de user name Hungry_Flight_1008.

Lees ook: ‘Had ik moeten toelaten dat een goede vriend zijn vriendin ten huwelijk vroeg op mijn bruiloft?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels