Vader vertelt: ‘Ik miste het grootste deel van mijn dochters bruiloft voor die van mijn stiefdochter’ 

bruiloft

Zijn stiefdochter had haar bruiloft een dag voor die van zijn biologische dochter gepland 

De dochter en stiefdochter van Richard* hebben altijd al een hekel aan elkaar gehad. Toen bleek dat hun bruiloften een dag na elkaar waren gepland, escaleerde de situatie al helemaal. Hoewel de vader beide kinderen tevreden wil houden, gaat het alsnog mis. Op het forum Reddit deelt de man zijn verhaal. 

Twee dochters

“Ik heb een biologische dochter en een stiefdochter, de twee meiden kunnen alleen helemaal niet goed met elkaar overweg”, begint Richard zijn verhaal. “Mijn ex en ik hebben de voogdij zo verdeeld dat ik mijn biologische dochter minder zag dan mijn stiefdochter. De biologische vader van mijn stiefdochter is op jonge leeftijd overleden, dus ik heb haar als de mijne behandeld sinds ze 2 jaar oud was. Ik hou evenveel van beide meiden en heb nooit een voorkeursbehandeling getoond.” Dat laatste neemt zijn biologische dochter de man erg kwalijk.

Save the date

Omdat zijn biologische dochter zo’n hekel had aan de stiefdochter van Richard, zijn er vaak problemen geweest in de familie. Inmiddels zijn de twee meiden opgegroeid en gaan ze allebei trouwen. En precies op dit punt, wat eigenlijk een prachtig vooruitzicht moest zijn, ging het helemaal mis. “In 2019 stuurde mijn stiefdochter een save the date-kaart, met de datum voor haar bruiloft. Dit betrof een zaterdag in september”, vertelt de vader. “Niet veel later belde mijn dochter, die de kaart natuurlijk ook had ontvangen. Ze was woedend en beschuldigde haar stiefzus ervan dat ze opzettelijk deze datum had gepland.” Wat bleek? Zijn biologische dochter ging één dag later trouwen. “Een week later stuurde mijn eigen dochter een save the date-kaart voor de zondag in hetzelfde weekend.”

Kiezen tussen dochters

Richard ging in gesprek met zijn stiefdochter, maar die zei dat het “puur toeval was”. De twee meiden praten al heel lang niet met elkaar, na al die jaren dat ze niet met elkaar overweg konden. Ze had het dus niet kunnen weten. Maar voor de vader kwam er al snel een heel ander probleem om de hoek kijken. “De twee bruiloften vonden plaats op heel andere plekken, op 13 uur rijden van elkaar. En ze wilden allebei dat ik met hen door het gangpad zou lopen om ze weg te geven”, legt hij uit. En als vader tussen je twee dochters kiezen, dat is natuurlijk geen gemakkelijke opgave. “Mijn hele familie koos voor de bruiloft van mijn dochter.”

Verdwaald

De vader kon uiteraard niet kiezen tussen zijn dochters, dus hij bedacht een plan om bij beide huwelijken aanwezig te kunnen zijn. “Ik had berekend dat als ik om 22.00 uur de bruiloft van mijn stiefdochter zou verlaten en de hele nacht door zou rijden, ik het zou redden om op tijd bij mijn eigen dochter te zijn.” Het plan van Richard had niet veel speling en dat werd pijnlijk duidelijk toen hij onderweg verdwaalde. “Ik miste de huwelijksceremonie, waardoor de stiefvader van mijn dochter haar alleen door het gangpad begeleidde.”

Ten einde raad

Hoewel hij zijn best deed om beide kinderen gelukkig te maken, is het plan van Richard totaal in het water gevallen. Vooral zijn eigen dochter werd er in dit geval de dupe van. De hele situatie zorgt dan ook veel nog veel meer problemen in de familie. “Iedereen denkt dat ik mijn stiefdochter boven mijn eigen dochter verkies”, vertelt de man. “Mijn dochter weigert om me te vergeven, ze neemt de telefoon bijna nooit meer op. Als ze dat wel doet, eindigt het gesprek altijd weer bij de bruiloft en dan hangt ze boos op.” Richard is inmiddels ten einde raad en vraagt zich af hoe hij het goed kan maken. Wat zou jij de vader willen adviseren?

*Richard is niet de echte naam van de vader. Op het forum deelt de man zijn verhaal onder de naam u/OddRip2252.

Lees ook: ‘Ik wil de achternaam van mijn stiefvader houden na de scheiding’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels