Hoeveel minuten van tevoren kun je het beste arriveren voor een sollicitatiegesprek?

sollicitatiegesprek

Kun je beter te vroeg of juist net op tijd komen? 

Een sollicitatiegesprek is vaak een zenuwslopend gebeuren. Je wilt een goede indruk maken, je wilt jezelf kunnen zijn en je wilt ook nog eens die baan krijgen. Nog voor het gesprek begint lopen we al tegen een obstakel aan, want hoe laat kun je nu het beste verschijnen voor een sollicitatiegesprek?

Het is een belangrijk onderdeel van je eerste indruk.

Voorbereiding

Voordat je een sollicitatiegesprek hebt, bereid je je vaak goed voor. Je verdiept je in het bedrijf door er van alles over te lezen en je bereidt je voor op eventuele vragen. Wanneer het moment van de waarheid bijna daar is, zul je nog eerst naar het gesprek toe moeten. Maar hoeveel tijd van tevoren kun je je het beste melden voor het gesprek?

Aankomsttijd

Veel te vroeg op je gesprek verschijnen kan iets te enthousiast overkomen, precies op tijd opdagen wekt straks nog de indruk dat je alles op het laatste moment doet en te laat aankomen kakken lijkt ons al helemaal geen goed idee. Gelukkig heeft Amy Polefrone, CEO bij een groot bedrijf, voor ons het verlossende antwoord. Aan Huffington Post vertelt zij dat je het beste 10 tot 15 minuten van tevoren kan aankomen. Volgens haar is dit het perfecte tijdstip. 

Opjagen

“Als je te vroeg bent, wordt degene die met jou een gesprek heeft nerveus en gaat diegene zich afvragen waarom je in hemelsnaam zo vroeg bent. Ook krijgt die persoon een opgejaagd gevoel”, zo verklaart Amy. Volgens haar is dit niet de eerste indruk die je wilt achterlaten.

Lees ook:Dít moet je absoluut nooit meenemen naar een sollicitatiegesprek

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Huffington Post | Beeld: Pexels