Dankzij deze truc bespaar je tientallen euro’s tijdens een middagje shoppen

bespaar
Menig modemeisje zweert erbij

Nee, we hebben het niet over het invullen van tal van vragenlijsten om twintig procent korting te krijgen. Ook hoef je je nergens voor aan te melden of een legio aan kortingscodes te sparen. Wat je er wel voor moet doen? Je hoeft alleen maar bij een andere collectie te kijken dan je altijd deed, namelijk bij de mannencollectie.

Je houdt geld over!

Mannenkleding
Zoals scheermesjes goedkoper zijn voor mannen dan voor vrouwen, geldt dat ook voor een nieuwe garderobe. Roberta Benteler, de oprichtster van het befaamde modebedrijf Avenua 32, legt aan WhoWhatWear haarfijn uit hoe ze geld bespaart door mannenkleding te kopen. “Mannenkleding is altijd goedkoper dan vrouwenkleding. Vaak zitten de truien ook nog eens lekkerder. Ik koop veel truien in de kleinste maat en ze zitten perfect!”

Pink Tax
Business of Fashion ging op onderzoek uit om erachter te komen of mannenkleding daadwerkelijk goedkoper is dan uitdossingen voor vrouwen. Ze doopten het fenomeen tot de ‘Pink Tax’ en kwamen tot de conclusie dat vrijwel ieder label een hoger prijskaartje hangt aan vrouwenitems dan aan soortgelijke herenitems. De reden hiervoor is vooralsnog onbekend. Hoe de vork ook in de steel zit; doe er je voordeel mee. Het Britse model Alexa Chung doet er al jaren haar voordeel mee en shopt voornamelijk mannenkleding.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Lees ook: Zo ziet Baby uit Dirty Dancing er nu uit!

Bron: Elle | Beeld: Pexels