Klaasje stopt met K3: groep zoekt nieuwe zangeres óf zanger

K3

‘Degene die de plaats van Klaasje zal innemen kan ook een jongen zijn’

Al ruim een decennium is K3 niet meer weg te denken. Menig ouder zal de CD’s en liedjes regelmatig op hebben gezet. Nadat de originele leden hun microfoons aan de wilgen hingen, stapt nu ook een lid van de huidige K3 op. Bijzonder detail: in een persconferentie werd bekendgemaakt dat haar opvolger ook een jongen kan zijn.

K3 naar K2

Eerlijk is eerlijk: inmiddels is er van de K’s in de groep weinig meer over. De groep bestaat tegenwoordig uit Hanne, Marthe en Klaasje. Of eigenlijk: bestond. Klaasje heeft gisteren tijdens een persconferentie aangekondigd na vijf jaar uit de groep te stappen. Klaasje, misschien beter bekend als ‘de blonde’ uit de groep, vertelt: “Het K3-leven is fantastisch, al voel ik dat het nu tijd is mijn vleugels uit te slaan’. Op Instagram heeft ze bovendien een emotioneel bericht geplaatst, waarin ze vertelt dat ze alle “dansende en zingende kinderen, en hun duizenden tekeningen, cadeautjes, brieven en mooie verhalen voor altijd in haar hart heeft gesloten.”

Een mannelijke opvolger

K3 is altijd een meidengroep geweest, maar volgens Gert Verhulst, die de persconferentie leidde, zou hier zo verandering in kunnen komen. “Ondertussen kan iédereen zich kandidaat stellen”, vertelt Verhulst. “Wie zegt dat het opnieuw een meisje moet zijn? Als je meerdere shows per dag aankan, mag je je kandidaat stellen.” Wellicht krijgen Hanne en Marthe er dus een mannelijke zanger bij. Of deze heer dan ook blond moet zijn om de blonde Klaasje te vervangen, is niet bekend.

Eerste sollicitant

Klaasje zelf zegt dat zij haar plekje in K3 aan iemand anders gunt, en er zijn ongetwijfeld veel geïnteresseerden in deze prachtige rol als K3-lid. Alle wannabe-K3 leden kunnen maar beter uitkijken, want de eerste sollicitant lijkt al binnen: niemand minder dan Kaj van der Voort. Het huidige lid van de Nederlandse jongensgroep B-Brave laat via zijn Instagram Stories weten zich al druk aan het voorbereiden te zijn op de auditie. Hij heeft zelfs een creatieve albumcover in elkaar geknutseld. Kaj is met zijn blonde lokken en podiumervaring natuurlijk een erg geschikte kandidaat.

Audities voor opvolger

Tijdens de aankondiging werd ook bekendgemaakt dat er in het najaar een tv-show moet komen waarin een opvolger (m/v) voor Klaasje wordt gevonden. Studio 100, SBS6 en VTM werken op dit moment hard aan het programma. We verwachten in elk geval dat het gaat lijken op het programma K2 zoekt K3, dat origineel werd uitgezonden in 2009. Wanneer het precies op de buis moet komen is nog niet duidelijk. Kortom: je hebt nog even de tijd om je zangkunsten en danspasjes op te poetsen voor je auditie gaat doen!

Lees ook: Wat een verandering: voormalig K3-lid Karen zegt rode haar vaarwel

Bron: Algemeen Dagblad, RTL Boulevard | Beeld: Videostill YouTube K3, Instagram @Kajvandervoort