‘Is het erg dat ik het laatste stuk taart van mijn zwangere vrouw heb gejat?’

Zwanger taart

‘Ze stormde huilend de kamer uit’

Marnix* verwacht een kindje samen met zijn vrouw Ilse. De zus van Marnix is bakker, en brengt nu en dan een heerlijke taart langs. Volgens Marnix eet zijn vrouw nu steeds alle taart op die ze van zijn zus krijgen. Wanneer hij haar daarmee confronteert, barst ze in tranen uit. Wat nu?

Taart tijdens zwangerschap

“Mijn zus is een fantastische bakker”, vertelt Marnix. “Ze brengt regelmatig taart langs en Ilse en ik verdeelden het altijd eerlijk – behalve dan de citroen-meringuetaart, omdat dat mijn favoriet is en mijn vrouw er niet zo van houdt.” Maar, zo vervolgt hij, sinds Ilse zwanger is, eet zij regelmatig volledige citroentaarten in haar eentje op. “Het is nu al drie keer gebeurd dat ik haar heb gevraagd om in elk geval één puntje voor mij te bewaren”, klaagt Marnix. “En elke keer is ze daar mee akkoord, maar kom ik vervolgens thuis en heeft zij al een volledige taart op.” Kortom, Marnix is het zat.

Waar het misging

De vierde keer dat Marnix’ zus een citroentaart langs brengt, is toevallig op een dag dat hij iets eerder vrij is. Wanneer hij thuiskomt, heeft zijn vrouw echter al bijna de hele taart op – op één punt na. “Er was nog een stuk over dat ze duidelijk zelf al op het oog had. Toen ze zag dat ik al thuis was, bood ze haar excuses aan en vroeg ze me of ze toch het laatste stuk ook nog mocht hebben”, vertelt Marnix. Maar, legt hij uit, ook hij verheugde zich op een overheerlijk stuk citroentaart. En dus laat Marnix duidelijk weten dat dat laatste stuk taart voor hem is. “Ik legde rustig uit dat we het hier over hebben gehad, en vervolgens heb ik het laatste stuk gepakt en begon ik die op te eten.”

Einde gesprek?

Maar nu twijfelt Marnix aan zichzelf. Ilse is namelijk huilend de kamer uitgestormd, en heeft zich opgesloten in hun slaapkamer. Op internetforum Reddit vraagt Marnix daarom: “Was het terecht dat ik dat laatste stuk heb gepakt? Het smaakte eigenlijk helemaal niet meer naar citroen, maar meer naar spijt dat ik mijn vrouw zo heb behandeld.” Wat vind jij? Had Ilse beter kunnen delen, of moet Marnix meer begrip voor haar hebben?

*Marnix en Ilse zijn verzonnen namen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam meringuemisery.

Lees ook: ‘Van mijn man moet ik me netjes aankleden en make-up dragen als ik thuiswerk’

Bron: Reddit | Beeld: Pixabay