Alle Dancing Queens verzamelen: ABBA komt met nieuwe muziek

ABBA-nieuwe-muziek

De Zweedse popgroep staat na veertig jaar weer in de studio

I have a dream, a song to sing: ABBA komt met nieuwe muziek. En dat werd hoog tijd, want hun vorige album stamt uit 1983. De Zweedse popgroep, bestaand uit Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad, haalde grote successen met hits als Waterloo, Dancing Queen en Mamma Mia. En goed nieuws, want hun nieuwe muziek komt sneller dan je denkt!

‘Het is echt waar’

Dit heugelijke nieuws brengt ABBA-componist Björn Ulvaeus naar buiten. In een interview met de Herald Sun deelt hij dat er plannen zijn om nieuw materiaal uit te brengen. Door corona is dit alleen uitgesteld. Björn: “Het is definitief dat er dit jaar nieuwe muziek komt van ABBA. Het is echt waar, het gaat gebeuren.” Gimme, gimme, gimme Björn!

Goed bevriend

Volgens Björn is de Zweedse popgroep na al die jaren nog steeds goed bevriend. Dit komt doordat ze samen het grote succes hebben meegemaakt en alle lief en leed van dit succes delen. “We zijn hele goede vrienden. We stonden met zijn vieren na veertig jaar weer in de studio en dat voelde goed. Het is moeilijk te omschrijven, maar er is een sterke band tussen ons”, legt Björn uit.

Onlangs herenigd

Björn bevestigt daarnaast ook dat de bandleden onlangs weer herenigd zijn om de nieuwe muziek te bespreken. Ook hebben ze al verschillende nieuwe nummers samen opgenomen. Hoe de muziek gaat klinken, wil hij nog niet verklappen. Vorig jaar zijn er al twee titels gelekt. Dit zijn I Still Have Faith in You en Don’t Shut Me Down. We kunnen niet wachten!

Lees ook: Meezingen maar: mogelijk komt er een derde Mamma Mia!-film aan

Bron: Her | Beeld: Videostill