Zoveel kost het je als je de verwarming 1 graad hoger zet

Misschien toch maar een warme trui aantrekken?

Je hoeft geen meteoroloog te zijn om te concluderen dat het buiten weer wat frisser wordt. De koukleumen onder ons schromen dan ook niet om de verwarming een tikkie hoger te zetten. Maar wat doet het eigenlijk met je portemonnee?

Het maakt nogal een verschil. 

Hogere stookkosten

Klappertanden in een koud huis is ook niet alles, maar een energierekening die omhoog gaat brengt ook weinig vreugde. Toch gebeurt dat laatste wanneer je de verwarming 1 graad hoger zet dan normaal. Het lijkt zo’n klein onschuldig verschil, maar het kost je toch best een aardige duit. Loeit de verwarming 1 graad warmer dan normaal? Dan kunnen de jaarlijkse stookkosten 50 tot 80 euro hoger uitvallen.

Besparen

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Staat je verarming altijd op 21,5? Dan kun je jaarlijks minstens 50 euro besparen als je ‘m op 20,5 zet. Volgens Warm Garant vallen de stookkosten 7 procent hoger uit als je de verwarming 1 graad omhoog zet, maar andersom geldt dus hetzelfde. Je hoeft natuurlijk niet met blauwe lippen en nagels op je bank te zitten, maar als je aan je stookkosten denkt, kun je jezelf ook met een warm dekentje op de bank nestelen. 

Lees ook: Ka-ching: zoveel spenderen Nederlandse vrouwen aan een trouwjurk

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Warmgarant | Beeld: Unsplash