‘Ik wil geen geld uitlenen aan mijn zus die krap bij kas zit’

geld uitlenen zus

Geld uitlenen aan familieleden? Liever niet!

Voor je familieleden sta je altijd klaar, toch? Alhoewel, tot op zekere hoogte. Geld uitlenen aan een familielid kan behoorlijk vervelende situaties veroorzaken.

Nieuwe baan

Op een anoniem forum doet Liz* haar eerlijke verhaal. Haar jongere zus heeft onlangs een nieuwe baan gekregen, en verdient hier aanzienlijk beter dan bij haar vorige baan. Toch heeft ze een lange periode geen werk gehad, waardoor ze een aantal schulden heeft opgebouwd. “Een groot deel van haar salaris gaat daar nu naartoe. Ze is mij ook 700 euro schuldig, maar dit betaalt ze in termijnen aan mij terug.”

Nieuwe laptop

“Vandaag vertelde mijn zus dat ze een nieuwe laptop had besteld, maar er een probleem was met de bestelling. De laptop kon niet geleverd worden, maar het geld zou pas over een maand weer op haar creditcard staan. Ze zat dus zonder laptop – die ze eigenlijk niet eens per se nodig heeft – en zonder geld”, legt Liz uit. “Ze heeft gewoon een laptop van haar werk, maar wilde een snellere en betere laptop voor zichzelf. Geen noodzakelijke aankoop dus.”

Geld lenen

De zus van Liz baalde enorm en vroeg haar grote zus om hulp. “Ze wilde dat ik haar het geld van de laptop zou lenen, zodat ze gelijk een nieuwe kon bestellen. Ik zou dan over een maand (of langer) het geld pas terugkrijgen. Ze wilde dit dan net als haar andere schuld in termijnen terugbetalen.” Liz zit niet krap bij kas en heeft zelfs een flinke spaarrekening. Samen met haar vriend spaart ze op een gezamenlijke rekening voor de toekomst.

Te veel geld

“Ik heb het geld, maar het voelt gewoon niet juist om zo’n groot bedrag uit te lenen. Mijn vriend is al helemaal geen fan van het uitlenen van geld, en aangezien het ook zijn spaargeld is, zou ik hem echt moeten overhalen”, legt Liz uit. Ze voelt zich slecht, aangezien ze graag haar zus wil helpen. “Ik heb nee gezegd, maar ik weet niet of het de juiste keuze is geweest.” Liz vraagt zich daarom af: wat zou jij in een soortgelijke situatie doen?

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn zus is boos omdat ik me laat uithuwelijken’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash