Hoe verwijder je menstruatievlekken uit je matras?

Zo krijg jij je matras in een handomdraai weer schoon

We hoeven geen enkele vrouw te vertellen dat menstrueren geen pretje is. Krampen, zware benen, pijnlijke borsten, hoofdpijn en… de kans op doorlekken. Gebeurt dat laatste nu tijdens je slaap en ontstaan er bloedvlekken in je matras? No worries, je kunt ze vrij simpel verwijderen.

Handel zo snel mogelijk

Het is geen verrassing dat je het beddengoed zo snel mogelijk moet afhalen en in de wasmachine moet doen als je ’s nachts bent doorgelekt. Ook kun je het beste meteen de vlek in je matras behandelen om te voorkomen dat de vlek te hardnekkig wordt.

Sopje

Meng zuiveringszout en waterstofperoxide en breng dit aan op de vlek. Laat het intrekken en maak het vervolgens schoon met een vochtige doek. Heb je geen waterstofperoxide bij de hand? Meng dan wat zuiveringszout met koud water om er een pasta van te maken. Breng dit aan op de vlek en laat dit 30 minuten intrekken. Verwijder daarna met een vochtige doek.

Tip: Wil je eerst met een natte doek de vlek proberen weg te deppen? Gebruik dan altijd koud water om bloedvlekken te verwijderen. Warm water zou er namelijk voor zorgen dat het bloed verwarmt en daardoor juist beter in de stof kan trekken.

Lees ook: Waarom voel je je zoveel hongeriger tijdens je menstruatie?

Bron: Habitat | Beeld: Unsplash, Bruce Mars