Vrouw vermoedt dat haar man haar niet meer aantrekkelijk vindt: ‘Drie zwangerschappen hielpen niet mee’

Susie noemt zichzelf ‘niet de dunste of mooiste’ en vreest dat haar man haar niet meer aantrekkelijk vindt

Elke vrouw die een zwangerschap doorliep weet dat het z’n tol eist. Je lichaam verandert en ook voor Susie was dat het geval. Ze denkt dat haar man, met wie ze al 12 jaar samen is, haar niet meer aantrekkelijk vindt en dat steekt behoorlijk.

Afvallen

“Ik ben niet de dunste of de mooiste”, schrijft Susie* op het forum Reddit. “Mijn man en ik hebben drie kinderen en mijn zwangerschappen hielpen niet mee om dunner te worden. Ik heb na de zwangerschappen wel geprobeerd om af te vallen en viel 20 kilo af, maar mijn man lijkt dat niet op te merken of te interesseren.”

Twee jaar niet intiem

Susie vervolgt dat het huwelijk tussen haar en haar man voorheen wat middelmatig was, maar dat ze nog wel intiem waren met elkaar. Enkele jaren geleden resulteerde dat erin dat ze per ongeluk zwanger raakte van hun derde kindje. “Nadat hij erachter kwam, had hij twee jaar geen seks met me”, vertelt Susie.

Alleen seks onder invloed

Na die twee jaar gebeurde het wel weer dat de twee af en toe seks met elkaar hadden, maar van daadwerkelijk de liefde bedrijven leek weinig sprake. “Wanneer we wel seks hadden, kwam hij vaak dronken of stoned thuis.” Susie kon daardoor niet anders dan zich afvragen of haar man nog wel geïnteresseerd was in intieme momenten met haar. “Ik zou het acceptabel vinden als hij er gewoon geen zin meer in heeft, maar als ik ernaar vraag zegt hij steeds ‘Ik weet het niet’.” Ook vroeg Susie of haar man enkel seks met haar wilde omdat hij dronken was, een antwoord op haar vraag kreeg Susie toen niet.

Hoe nu verder?

Het gedrag van haar man kwetst Susie enorm. “Ik zou willen dat hij gewoon met me zou praten”, stelt ze verdrietig. “Als hij alleen maar van me kan ‘genieten’ als hij onder invloed is, dan wil ik de liefde niet met hem bedrijven.”

Wat zou jij in Susies situaties doen?

*Susie is niet de echte naam van de vrouw.

Lees ook: Man deelt schrijnend bericht: ‘Hoe bied ik de zwangere vrouw van mijn beste vriend steun na zijn overlijden?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Claudia Wolff