Man deelt frustratie: ‘Zelfs bij zo’n belangrijke gebeurtenis is mijn vrouw te laat’

altijd te laat

‘Ze is kwaad dat ik tegen haar gelogen heb, maar ik vind dat het haar eigen schuld is’

De trotse Niels* heeft onlangs zijn opleiding aan de politieacademie afgerond. Niels’ afstudeerceremonie was voor hem dan ook een belangrijke gebeurtenis. Helaas is zijn vrouw Anne altijd te laat en daarom loog Niels over de begintijd van de afstudeerceremonie. Dit wordt hem niet in dank afgenomen.

‘Altijd te laat’

“Mijn vrouw en ik zijn al acht jaar samen, en daarvan heb ik vijf jaar in dienst gezeten”, begint Niels zijn verhaal op Reddit. Hij legt uit dat hij door zijn tijd bij het leger zichzelf heeft aangeleerd om altijd op tijd te zijn. Bovendien verwacht hij ook van anderen dat ze op tijd komen. “Ik kan me er echt aan ergeren als mensen te laat zijn. Er kan natuurlijk een keer iets gebeuren; dat snap ik wel.” Het stoort Niels echter enorm dat zijn vrouw zo vaak te laat komt. “Ze is echt altijd te laat. Als we samen ergens heengingen, zijn we door haar bij meerdere evenementen of afspraken te laat gekomen.” Hij noemt een voorbeeld waarbij ze zouden ontbijten met zijn moeder en ze vervolgens een uur te laat bij het restaurant aankwamen. Reservering kwijt, iedereen chagrijnig en ontbijt verpest. “Ik heb haar daarna verteld dat ik hier heel slecht tegen kon, en ze beloofde beterschap”, schrijft Niels.

Afstuderen

Toen Niels dus de uitnodiging kreeg voor zijn afstudeerceremonie, zag hij de bui al hangen. Hij besloot daarom een leugentje om bestwil te vertellen. Hoewel de inloop om 09.15 uur begon en de ceremonie zelf om 10.00 uur, vertelde hij aan Anne dat de ceremonie al om 09.15 uur zou beginnen. “Ik ken mijn vrouw, en anders zou ze waarschijnlijk tijdens het begin van de ceremonie zelf binnengelopen zijn.” En jawel: om precies 09.15 uur rijdt Anne de parkeerplaats op. Te laat dus, als de ceremonie daadwerkelijk op dat moment gestart zou zijn. “Hoewel ik blij was dat mijn plan had gewerkt, werd ik hier ook wel een beetje pissig van”, vertelt Niels.

Aap uit de mouw

“Na de ceremonie zijn we met een klein groepje afgestudeerden en hun echtgenoten ergens wat gaan eten.” Anne merkte toen op dat ze blij was dat de ceremonie was uitgesteld naar 10.00 uur, omdat ze anders te laat zou zijn geweest. “Mijn vrienden begrepen er niks van en corrigeerden haar, maar ik wist wel beter. Anne was flink pissig en heeft weinig meer tegen me gezegd”, schrijft hij. Eenmaal thuis, hebben de twee flinke ruzie gehad. “Ze vindt dat ik manipulatief ben geweest en dat ik haar gekwetst heb. Ik heb haar toen toegebeten dat ze weet hoe hard ik gewerkt heb op de academie, en dat ze het niet eens kon opbrengen om voor één keer op tijd te zijn.” Sinds deze ruzie hebben de twee nauwelijks gepraat, en Niels maakt zich nu zorgen dat hij misschien te hard is geweest. Wat vind jij? Hadden Niels en Anne dit op een andere manier kunnen oplossen?

*Dit is niet de echte naam van deze man. Hij doet op Reddit zijn verhaal onder de naam Chewychew5150.

Lees ook: ‘Is het erg dat ik het laatste stuk taart van mijn zwangere vrouw heb gejat?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, J.S. Klingemann