Vrouw vertelt: ‘Mijn zus is boos dat ik er tijdens haar bruiloft goed uitzag’

zus bruiloft boos

‘Mijn zus verwachtte dat we zouden stoppen met sporten toen ze haar verloving aankondigde’

Eva’s tweelingzus Nienke* is onlangs getrouwd. Na een lange periode waarin de twee zussen elkaar niet gezien hebben door de pandemie, zien ze elkaar op Nienkes bruiloft eindelijk weer. Nienke blijkt echter een flink probleem te hebben met Eva’s uiterlijk: Eva zou er namelijk te goed uitzien. Zo krijgt de bruiloft een flink zuur einde wanneer Nienke boos en dronken claimt dat zus Eva haar spotlight probeert te stelen. Op het forum Reddit doet Eva haar verhaal.

Therapie

“In het eerste jaar dat ik studeerde kwam ik in een naar auto-ongeluk terecht”, vertelt Eva. “Ik had een flink litteken in mijn gezicht en nam therapie om het trauma te verwerken en de nachtmerries tegen te gaan.” En van het een komt het ander: Eva beseft dat ze niet lekker in haar vel zit. Ze laat een medische keuring doen en gaat aan de slag met een diëtiste om haar eetpatroon te verbeteren. Ook begint ze met sporten. “Ik sport nu zes dagen per week met onze oudere zus.” Ze rekent uit: “Aan het einde van ons eerste jaar studeren waren Nienke en ik allebei 13 kilo aangekomen. Een jaar later was ik door mijn nieuwe levensstijl de helft weer kwijt. Maar ook al was ik zwaarder, ik had een flink kleinere maat door de spiermassa die ik had opgebouwd. Zo zie ik er nu al vijf jaar uit.”

Make-over

Bovenop deze heel nieuwe levensstijl ondergaat Eva een kleine make-over. “Ik vond een nieuwe schoonheidsspecialiste die me heeft geholpen een mooie haarstijl te vinden. Ik ben opgehouden met gebruiken van zelfbruiner en blondering. Zo zie ik er nu dus al vijf jaar uit.” Vlak voor het begin van de pandemie raakt Eva’s identieke tweelingzus Nienke verloofd. “Ze heeft me de hele lockdown niet gezien. Ik woon vrij landelijk en het internet hier is niet goed genoeg om te videobellen”, legt Eva uit. “We belden wel meerdere keren per week, maar dan ging het vooral over haar bruiloft en de planning daarvoor. Ze deed echter geen voorbereidingen met mij, onze oudere zus en schoonzus, dat deed ze allemaal met haar vriendinnen.” De eerste keer dat Nienke hen ziet, is dus pas tijdens de bruiloft.

Razende bruid

En daar gaat het allemaal mis. “Nienke maakte tijdens de bruiloft al een paar chagrijnige opmerkingen over ons, maar tijdens de receptie heeft ze in dronken toestand staan tieren over ons uiterlijk”, schrijft Eva. “Ze beschuldigde mij, onze oudere zus, en onze schoonzus ervan dat we probeerden haar spotlight te stelen.” Huh? Eva legt uit: “Ze ging ervan uit dat we zouden stoppen met sporten vanwege de lockdown, ook al sportten we thuis. Ook dacht ze dat we zouden stoppen bij haar aankondiging van de verloving, zodat we de spotlight niet van haar zouden stelen op haar grote dag.” Specifiek was Nienke ook boos dat Eva het litteken in haar gezicht niet had verborgen.

Tweedeling

“Hoewel ik niet dronken was, pik ik dit soort dingen niet. Ik ben dus net zo boos geworden”, schrijft Eva. “Ik heb mijn zus verteld dat als ze zo onzeker is, ze beter aan haarzelf kon werken dan te verwachten dat wij met al die dingen zouden stoppen zodat zij er beter uit zou zien.” En nu is de familie behoorlijk verdeeld. “Mijn familie staat aan mijn kant omdat ik niks verkeerd gedaan heb, maar de familie van de bruidegom en haar vriendinnen zijn kwaad op mij.” Wat vind jij? Was Nienke terecht boos of heeft Eva gelijk?

Alle namen in dit verhaal zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Thegreentwin.

Lees ook: Openhartig: ‘Ik wil niet naar de bruiloft van mijn beste vriendin’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Dmitry Zvolsky