Zo lukt het je wél om geld te sparen

sparen

Laat het geld maar even niet rollen…

Er zijn tal van spaartrucjes en -manieren te vinden om het internet. Zo bestaat er een trucje om miljonair te worden en zou deze Japanse spaarmethode ook geweldig zijn. Toch is het een beetje een ver-van-ons-bed-show, daarom delen we een paar andere tips om geld te besparen.

Dat gat in je hand lijkt helaas nog steeds niet te zijn gedicht.

Sparen

Geld sparen is zoveel makkelijker gezegd dan gedaan. Een keer een hapje eten buiten de deur is immers zo gezellig en dat truitje dat nu in de sale is kun je maar moeilijk laten hangen. Krab jezelf de volgende keer maar even achter de oren, want zo lukt het je niet om te sparen. Houd je aan de volgende tips en het lukt je wel om een keer wat geld over te houden!

Betaal altijd met contant geld

We geven veel minder geld uit als we het geld daadwerkelijk vast kunnen houden, zo blijkt uit een onderzoek van The University of Toronto. De onderzoekers stelden dat je minder waarde aan geld hecht als je met je pinpas betaalt en daardoor sneller op grote voet leeft. Pin daarom elke week de hoeveelheid geld die je van jezelf die week mag uitgeven. Zo houd je beter bij wat je uitgeeft en voorkom je een impuls aankoop.

Bedenk een doel voor jezelf

Tja, geld sparen is natuurlijk verstandig, maar echt makkelijk is het niet als je geen doel hebt. Geld opzij zetten wordt net wat makkelijker als je een doel voor ogen hebt. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je die ene citytrip mag boeken als je een bepaald bedrag hebt gespaard. Zo wordt sparen wat makkelijker en meteen wat leuker.

Wees realistisch

Hartstikke leuk als je bedenkt dat je geld gaat besparen op benzine, maar als je elke dag in je statusblik stapt om naar je werk te rijden, is het niet bepaald een realistisch plan om minder te tanken. Als je de sportschool sponsort, omdat je vrijwel nooit meer naar de sportschool gaat, kun je dat abonnement beter opzeggen. Houd voor ogen waar je daadwerkelijk op kunt besparen.

Tweedehands

Draag je die ene broek nooit meer of is dat topje te groot of te klein? Geef je kleding een tweede leven door ze te verkopen op Marktplaats of ze op United Wardrobe te plaatsen. Hetzelfde geldt voor boeken die je niet meer leuk vindt of leest. Lekker op Bol.com zetten! Uiteraard kun jij ook geld besparen door zelf eerst op Marktplaats te kijken voor dat ene boek in plaats van meteen een gloednieuw exemplaar aanschaffen.

Lees ook: Om deze reden is het superslim om koopzegels te sparen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels