Man vraagt om hulp: Moet ik mijn zwangere vriendin laten stoppen met drinken?

zwanger drank

Tot grote frustratie van de aanstaande vader blijft zijn zwangere vrouw gewoon alcohol drinken

Als zijn 25-jarige vriendin zwanger blijkt te zijn, kan de man zijn geluk niet op. De sfeer slaat echter om in huis zodra de 27-jarige aanstaande vader erachter komt dat zijn vriendin tijdens de zwangerschap nog af en toe een glaasje sterke drank neemt. Tot ongenoegen van zijn vriendin besluit de man in te grijpen. Op internet vraagt hij advies: “Reageer ik te overdreven?”

Zwangerschap

De 27-jarige man vraagt anoniem advies op forum Reddit. Hij vertelt dat hij helemaal in de wolken was toen zijn vriendin onverwacht zwanger werd. Hoewel de komst van een kindje niet was gepland, is het stel erg blij dat ze een familie kunnen stichten. Halverwege de zwangerschap komt de man echter tot een schokkende ontdekking: zijn vriendin is niet gestopt met het drinken van sterke drank.

Dranklucht

Na een etentje met vrienden komt de man erachter dat de flessen sterke drank, die hij zelf niet heeft aangeraakt, opeens een stuk leger zijn. Zijn slechte onderbuikgevoel lijkt te kloppen als de aanstaande vader even later een sterke dranklucht ruikt bij zijn slapende vriendin. Ook vindt hij een glas met gesmolten ijsklontjes en een restje gin verstopt onder het bed. Direct maakt de man zijn vriendin wakker om haar met deze ontdekking te confronteren.

Niet stoppen

“Het was nog erger om te merken hoe weinig mijn vriendin erom gaf dat ze was betrapt,” schrijft de man. De zwangere vrouw geeft toe dat ze af en toe sterke drank drinkt om ’s nachts beter te slapen. Ook heeft ze buiten de deur af en toe alcohol gedronken met vrienden die nog niet van de zwangerschap afweten. Ze maakt duidelijk dat ze niet van plan is om met drinken te stoppen en dat ze niet gelooft dat alcohol veel schade toebrengt aan de ongeboren baby, laat haar gefrustreerde vriend weten op het forum.

Slot op de kast

Het lukt de man niet om zijn vriendin te overtuigen. Daarom besluit hij een slot te zetten op de kast waarin de drank wordt bewaard. Ook controleert hij of zijn vriendin niet buiten de deur drinkt door de mensen met wie ze op pad gaat een berichtje te sturen dat ze geen alcohol mag drinken. “Ik heb haar verteld dat als ik haar nog een keer met alchohol zie, ik haar gynaecoloog en familie op de hoogte zal brengen,” vertelt de 27-jarige. “Zij zegt dat ik te overdreven reageer en dat ik een klootzak ben.”

Bezorgde reacties

De anonieme schrijver van dit bericht kan op behoorlijk gemengde reacties rekenen. Sommige mensen vinden dat de man inderdaad te ver gaat in de controle over zijn vriendin. Anderen waarschuwen dat hij direct de gynaecoloog op de hoogte moet stellen, omdat het alcoholgebruik van de vrouw tot grote problemen in de ontwikkeling van de ongeboren baby kan leiden. Wat zou jij de aanstaande vader in deze situatie aanraden?

Lees ook: Vader: ‘Ik gaf mijn dochter de naam die mijn zus aan haar kind wilde geven. Zat ik verkeerd?’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels