‘Mijn kinderen mogen me niet ‘mama’ noemen’

naam

‘Ze zei dat ze zich een tweederangs dochter voelde’

Erica* heeft een dochter en een zoon, maar ze noemen haar niet ‘mama’. Erica heeft liever dat haar kinderen haar gewoon bij haar naam noemen, maar nu vraagt haar dochter zich af waarom dat zo is. De waarheid is dat Erica nooit moeder wilde worden en dus liever die associatie niet heeft als haar kinderen haar moeder noemen. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Geen genoegen

”Twee weken geleden zaten we acht uur lang met het gezin in de auto”, begint Erica haar verhaal. “Mijn dochter van 15 vroeg me opeens waarom ik niet wil dat haar broertje en zij mij aanspreken met ‘mama’, zoals de meeste kinderen doen. Ze heeft deze vraag vaker gesteld, maar meestal zei ik dan dat het makkelijker voor haar zou zijn om me dan te vinden als ze me ooit kwijt zou raken in een menigte, maar deze keer nam ze geen genoegen met dat antwoord.” Erica geeft daarom maar het échte antwoord.

Nooit moeder willen worden

“Ik heb nooit kinderen gewild. Ik kreeg onze zoon en dochter toen ik begin veertig was, omdat mijn partner toch graag kinderen wilde. Ik heb nooit een diepe affectie voor ze gevoeld in het begin, maar nu ze groter zijn, realiseer ik me hoeveel ik eigenlijk van ze hou”, bekent Erica.

“Dus vertelde ik mijn dochter dat ik nooit moeder heb willen worden en dat ik niet graag ‘mama’ genoemd wil worden en dat ik nooit aan zo’n leven vast wilde zitten.” Erica gaf toe dat ze er niet goed bij na had gedacht, omdat ze gewoon aan wilde komen bij hun bestemming. “Ik kan niet goed herinneren hoe ze reageerde, ze zei alleen iets als ‘dus dat is de echte reden’.”

Tweederangs dochter

Erica heeft niet het gevoel dat ze iets verkeerd heeft gedaan, aangezien haar dochter de vraag maar bleef stellen. “Alleen later brak ze toen haar vader een grapje maakte over hoe hij het prima zou vinden als zij hem ‘papa’ zouden noemen. Ze zei tegen me dat ze het idee heeft dat ze een tweederangs dochter is.”

Intimiteit

Erica’s dochter kan de waarheid niet aan. “Ze vroeg me waarom ik haar dit zou vertellen, als ik van haar hield. Vervolgens liet ze me weten dat ze de intimiteit wil die ze nu mist. Het was nooit een probleem en ik dacht dat ze het gewoon vroeg uit nieuwsgierigheid. Ze is erg boos op me, ook al is het al een paar dagen geleden. Ik hou van mijn kinderen en ik doe m’n best om dat duidelijk aan ze te maken.” Wat voor advies zou jij aan Erica geven?

*Erica is niet de echte naam van de persoon in dit verhaal. Op het forum deed de vrouw haar verhaal onder de naam ALennox11.

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels