‘Ik ben niet blij dat mijn zus weer zwanger is’

Zwanger

‘Ik vind het geen goed idee dat ze nog een kind krijgt’

Kims* zus Cynthia is 24 jaar en heeft vier kinderen. Cynthia en haar man hebben het financieel niet heel breed. Kim leent haar zus daarom weleens geld om rond te kunnen komen. Kim kwam er echter tijdens Pasen achter dat haar zus opnieuw in verwachting is, en daar heeft Kim toch wel moeite mee. 

Middelbare school

“Mijn zus en haar vriend leerden elkaar op de middelbare school kennen. Vlak nadat ze allebei hun diploma haalden, raakte mijn zus zwanger. Ze trouwden een jaar later en kregen vervolgens nog drie kinderen samen. Cynthia is nu 24 en heeft vier kinderen”, begint Kim haar verhaal op het forum Reddit. Kim vervolgt dat Cynthia niet werkt, zodat ze fulltime voor de kinderen kan zorgen. “Ik vind het heel jammer dat ze niet is gaan studeren, want ze is heel slim.”

Probleem

Kim vervolgt dat haar ouders dol zijn op hun kleinkinderen. “Wat ook logisch is, want zij zijn hun enige kleinkinderen.” Maar dat is tegelijkertijd ook hetgeen wat voor problemen zorgt. “Het bedrijf van Cynthia’s man boekte voor COVID-19 al weinig winst, maar nu kunnen ze de boel amper draaiende houden. Mijn zus werkt niet en mijn ouders hebben een klein inkomen. Dus raad eens wie hen nu geld moet ‘lenen’ voor schooltripjes, autozitjes, nieuwe kinderwagens etc.? Ze vragen me niet eens of ik hen geld wil lenen. Mijn moeder appt me gewoon met: ‘Je zus heeft dit nodig voor de kinderen’, en dan wordt er verwacht dat ik het betaal. Als ik dan een keer klaag, word ik ervan beschuldigd dat ik gewoon jaloers ben, omdat ik geen man en gezin heb.”

Opnieuw zwanger

“Tijdens Pasen viel het me op dat mijn zus geen alcohol dronk. Na het diner vertelde ze dat ze opnieuw in verwachting is. Iedereen was heel blij voor haar, maar ik was vooral heel stil.” Kim vervolgt dat Cynthia haar later vroeg of alles wel goed ging. “Hoewel ik eigenlijk niks wilde zeggen, vroeg ik haar uiteindelijk of ze zich een vijfde kindje wel kan veroorloven. ‘God zal ons voorzien van wat we nodig hebben, zoals Hij altijd doet’, antwoordde mijn zus kortaf.” De opmerking van Cynthia schoot echter bij Kim in het verkeerde keelgat.

“Ik schreeuwde dat God niet voor haar kinderen zorgt, maar dat ik dat doe. Ook zei ik dat ik ze geen geld meer wil geven. Vervolgens werd iedereen boos op me en ben ik uit de familie gezet. Ik kan pas ‘terugkomen’ als ik mijn excuses aanbied.”

Op Reddit vraagt Kim zich dan ook af wat ze nu moet doen. “Ik vind niet dat ik mijn excuses moet aanbieden, maar ik wil ook geen ruzie met mijn familie houden. Wat moet ik nu doen?”

Wat zou jij de vrouw adviseren?

De namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de user name Pale Arachnid

Lees ook: ‘Ik zei dat mijn zus helemaal gestoord doet over mijn vrouw’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels