Aanstaande vader loopt weg van bevalling: ‘Ik kon toch niet helpen’

bevalling

Terwijl zijn vrouw bevalt van een tweeling, vertrekt de aanstaande vader weer naar kantoor

Wat er allemaal bij een bevalling komt kijken, is moeilijk voor te stellen als je er nog nooit een hebt meegemaakt. Aanstaande vader Adrian* voelde zich niet goed voorbereid en vertrekt uit het ziekenhuis terwijl zijn vrouw bevalt van een tweeling. Uiteraard tot grote woede van zijn vrouw…

Tweeling verwacht

“Mijn vrouw Fleur en ik waren in verwachting van een tweeling”, begint Adrian zijn verhaal op het forum Reddit. “Op een zondagavond rond 18 uur begonnen de weeën en gingen we naar het ziekenhuis. Al snel werd het veel pijnlijker voor Fleur: ze kneep het bloed zo ongeveer uit mijn hand en heeft bijna over me heen gebraakt.”

Belangrijke presentatie

De bevalling gaat uren door en langzaamaan wordt het maandagochtend. Vroeg op de ochtend wordt Adrian gebeld door zijn vader. “Ik werk voor mijn vaders bedrijf en we hadden die maandagochtend een belangrijke presentatie voor een paar klanten. Mijn vader belde me dat ik me klaar moest maken voor deze afspraak. Ik vertelde hem dat Fleur aan het bevallen was, maar mijn vader vond dat ik echt aanwezig moest zijn bij die presentatie.”

‘Geen enkele manier om te helpen’

Daarop probeert Adrians vader zijn zoon om te praten. “Hij zei dat ik mijn vrouw toch op geen enkele manier kon helpen bij de bevalling, dat het moment dat de baby ‘eruit komt’ niet zo speciaal is als mensen je doen geloven, en dat je niet voorbereid bent op ‘hoe bloederig’ het is.” Dit zet Adrian aan het denken. De bevalling duurt lang en de baby’s moeten waarschijnlijk met de verlostang worden geboren. “Ik kon daarbij toch niet helpen, en mijn pa rekende op me. Ik vertelde Fleur dat ik naar werk ging.”

Lees op de volgende pagina hoe Fleur op het nieuws reageerde.

Pagina 1/2