Mariska Bauer na herseninfarct: ‘Ik ga nu naar de nieuwe Mariska’

mariska

‘Het is al snel te druk, dus ik moet goed plannen en de dag doornemen’, aldus Mariska

Mariska Bauer heeft sinds haar herseninfarct van januari dit jaar erg veel last van prikkels. Helemaal de oude zal ze waarschijnlijk niet meer worden, maar het gaat wel steeds beter met de moeder van vier.

Prikkels

Mariska laat in een interview met Vrouw weten dat ze al snel last heeft van bepaalde prikkels: “Het is al snel te druk, dus ik moet goed plannen en de dag doornemen.” Mariska laat weten dat dit vroeger wel anders was. “Nu doe ik dit interview, straks gaan we foto’s maken. Daartussen zit ik in de visagie, ik ga proberen om dan even een rustmoment te pakken. Anders weet ik niet of ik nog leuk op foto’s sta. De rest van de dag heb ik niks meer gepland”, laat ze weten. “Ik ben nog niet helemaal beter, dat word ik ook niet. Maar ik ga nu naar de nieuwe Mariska, Mariska 2.0.”

Levensverwachting

In eerst instantie wisten Frans, Mariska én de huisarts niet wat er met Mariska aan de hand was in januari dit jaar. Uit voorzorg bleef ze toch een nachtje in het ziekenhuis, waar de artsen constateerden dat Mariska een herseninfarct had gehad. “Hoe kon ik dit nou hebben? Toen het doordrong, dacht ik: ‘oh jee, hoe lang heb ik dan nog te leven? Komt het nog goed? We waren allemaal emotioneel”, vervolgt Mariska.

Mariska vertelt dat ze het gevoel had alsof ze in een boze droom zat. “Ik was 45, met vier jonge kinderen en nog een leven voor me. We hadden net ons huis verbouwd! Het was heftig. Ik kon niet lopen zonder ondersteuning, want mijn been sleepte ook.”

Paniek

Sinds een paar maanden heeft Mariska gelukkig weer het vertrouwen dat het beter gaat. “In het begin raakte ik bij alles wat ik in mijn lijf voelde in paniek”, vertelt ze. Naar eigen zeggen kwam dit ook mede doordat ze een herseninfarct had gehad, zonder dat ze hier ook maar iets van had gevoeld. Mariska laat weten dat ze wel duizend keer aan haar neuroloog heeft gevraagd of ze iets heeft gemist.

Volgens Mariska moet ze het vertrouwen in haar hoofd weer zien terug te krijgen. Gelukkig steunen haar vier mannen haar in de moeilijke periode door onder andere taken in het huis over te nemen. Ook staan de vriendinnen van Mariska voor haar klaar.

Lees ook: Dochter geeft toe: ‘Ik doe net alsof ik niet weet wie mijn moeder is’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Brunopress