‘Ik wil niet dat mijn schoonouders bij mij overnachten’

schoonouders

‘Ze zoeken maar een hotel’

Je schoonouders heb je niet voor het kiezen. Marinde* weet dat als geen ander. Ze kan het totaal niet vinden met haar schoonouders. Ze heeft er dan ook totaal geen zin in dat haar schoonouders bij hen willen overnachten. 

Onaangekondigd bezoek

“Sinds ik met Joshua samenwoon, bezoeken mijn schoonouders ons onuitgenodigd”, begint Marinde haar verhaal op het forum Reddit. Omdat de ouders van Joshua ver weg wonen, blijven ze dan vaak langer dan één dag. “Maar als we een bepaald aantal dagen met ze afspreken, blijven ze structureel langer dan we hebben afgesproken”, gaat Marinde verder. “Ook verwachten ze constant vermaakt te worden als ze bij ons zijn, maar ze zijn gewoon geen leuk gezelschap. Mijn schoonmoeder maakt voortdurend snauwerige opmerkingen over hoe het er bij ons thuis aan toe gaat en mijn schoonvader heeft een enorm kort lontje.” Marinde heeft hier al vaker over geklaagd bij haar man Joshua, maar hij vindt het moeilijk om tegen zijn ouders in te gaan. Kortom: de situatie binnen de familie wordt er niet gezelliger op.

Voogdij

“Twee maanden geleden zei mijn schoonmoeder tegen Joshua dat mijn vijandige gedrag haar belemmert om haar kleinzoon te zien”, vervolgt Marinde haar verhaal. “Joshua reageerde hierop dat de enige mensen die zich vijandig gedragen, zij zelf zijn.” Marinde’s schoonmoeder is woest dat haar zoon haar geen gelijk geeft en dreigt dat ze aangifte tegen de ouders van haar kleinzoon gaat doen. “Ze zegt dat het feit dat Joshua en ik beide naar een psycholoog gaan, ervoor kan zorgen dat zij de voogdij over onze zoon krijgt”, vertelt Marinde. “Toen heb ik haar zelf opgebeld en gezegd dat ik klaar met ze ben. Inmiddels heeft Joshua de laffe, nietszeggende verontschuldigingen van mijn schoonouders geaccepteerd. Maar ik hoef eigenlijk helemaal geen contact meer met ze”, zegt ze.

Grote plannen

“Het lijkt nog ver weg, maar inmiddels hebben we het alweer gehad over hoe we kerst dit jaar gaan vieren”, vervolgt Marinde haar verhaal. “Ik wil mijn kleinzoon niet weghouden bij zijn opa en oma, dus we hebben afgesproken dat ze de kerstdagen bij ons komen vieren.” Het lijkt Marinde wel het beste voor iedereen dat haar schoonouders niet bij hun thuis logeren. “Ik stelde voor dat ze een hotel in de buurt zouden zoeken. Dit vonden ze belachelijk, aangezien ze verwachtten gewoon bij ons te kunnen logeren”, gaat ze verder. “Mijn man zou dat prima vinden, maar het lijkt mij geen goed idee. Wat moet ik doen?”, beëindigt Marinde haar haar verhaal.

Marinde en Joshua zijn gefingeerde namen. Op het platform Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Potential_insect1381.

Lees ook: ‘Vrouw vertelt: ‘Ik vertrouw mijn schoonmoeder niet met mijn kind’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels