‘Ik wil niet dat mijn zus mijn baby vasthoudt’

zus-baby

‘Ze brengt zijn gezondheid in gevaar en daar voel ik me helemaal niet prettig bij’

Denise* heeft een paar maanden geleden haar eerste kindje gekregen. Haar oudste zus Linda is dol op de kleine en wil hem het liefst continu vasthouden. Denise voelt zich daar erg onprettig bij. Op Reddit vraagt ze lezers wat ze moet doen.

Heel enthousiast

“Vier maanden geleden ben ik voor het eerst moeder geworden”, begint Denise haar verhaal. “Mijn familie is heel enthousiast, omdat mijn zoontje het eerst neefje/kleinkind is. Ik kom zelf uit een gezin met negen kinderen, dus hij heeft veel ooms en tantes die dol op hem zijn.” Onlangs ging Denise met de kleine bij haar familie langs en haar oudste zus, Linda, hield de baby als eerste vast. “Dat vond ik geen probleem, maar laatst werd het wel vervelend. ”

Ineens verdwenen

“We hielden een feest bij mijn ouders thuis, zodat zoveel mogelijk mensen mijn zoontje konden ontmoeten”, vertelt Denise. “Linda wilde hem per se vasthouden en stond niet toe dat iemand anders dat deed. Op een gegeven moment waren ze allebei ineens verdwenen en kon ik ze nergens vinden. Linda bleek zichzelf met mijn zoontje te hebben opgesloten in de slaapkamer van mijn ouders.” Dat vond Denise al vrij vervelend, maar het werd erger. “Ze bleek ook nog eens een heel naar hoestje te hebben. Ik werd enorm boos op haar, omdat ze de gezondheid van mijn zoontje in gevaar bracht. Ik zei tegen haar dat ze hem niet meer mag vasthouden.”

Niet fijn

Sindsdien voelt Denise zich niet meer op haar gemak als ze Linda ziet. “Iedere keer dat ik ergens ben met mijn zoontje, loopt ze continu achter me aan en vraagt ze me telkens of ze hem vast mag houden. Ze zegt dan ‘dat dat de enige manier is waarop ze gelukkig kan zijn’. Ze is zelf ook zwanger en voelt zich daardoor heel slecht. Ik begon medelijden met haar te krijgen, maar toen ontdekte ik dat ze negatief over mij praatte tegen familieleden. Velen van hen bleken het met Linda eens te zijn. Ineens is iedereen tegen mij, behalve mijn moeder. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Denise zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam The_end_of_mine.

Lees ook: ‘Ze werd boos omdat ik met mijn vrouw flirtte op de werkvloer’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Kelly Sikkema