Maken jouw kinderen regelmatig ruzie? Dan is dat om deze reden juist een goed teken

ruzie

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Gezegend worden met prachtige, gezonde kinderen is de droom van iedere ouder. Hoewel je ontzettend veel van je kroost houdt, lijken je kinderen elkaar regelmatig wat minder te waarderen. Die twee oudsten kunnen elkaar om niets in de haren vliegen en wanneer de jongste zich ook nog eens met het accefietje bemoeit, is het feest helemaal compleet. Hoewel een ruzie tussen je kinderen voor jou erg vermoeiend kan zijn, beweren deskundigen dat het een goed teken is als je kinderen af en toe met elkaar overhoop liggen.

Je kinderen kunnen er baat bij hebben door af en toe met elkaar te kibbelen.

Creativiteit
Hoewel het nog zo irritant is al je kinderen een behoorlijke woordenstrijd met elkaar voeren, blijkt dat het goed is voor de ontwikkeling van je kind. Hoogleraar Adam Grant, aan de Universiteit van Pennsylvania, meent dat ruzie de creativiteit van je kind kan stimuleren. “We willen kinderen een stabiel huis geven, waardoor we ervoor zorgen dat broers en zussen stoppen als ze ruzie maken. Maar als kinderen nooit te maken krijgen met onenigheid, leren ze niet beargumenten en dat kan uiteindelijk hun creativiteit beperken”, legt Grant uit aan The New York Times.

Opkomen voor zichzelf
Kinderen die weleens ruzie maken en het bovendien ook weer met elkaar goedmaken, kunnen meerdere dingen leren van hun bekvechtsessie. Zo leert een kind te argumenteren, verantwoordelijkheid te nemen en om compromissen te sluiten. Kortom: kinderen worden onafhankelijk van het oplossen van hun eigen ruzies. Ouders mogen wel ingrijpen, maar moeten dit pas doen als de ruzie uit de hand loopt.

Lees ook: Deze eigenschappen maken je een goede vriendin

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow, Flair online | Beeld: Pexels