Dit is het beste moment van de dag om een dutje te doen

dutje

We dutten allemaal weleens in op de bank, maar wat is hier nu het beste tijdstip voor?

Als je moe bent, is het zo ontzettend lekker om toe te geven aan dat slaperige gevoel en je ogen even dicht te doen. Maar op welk moment van de dag kun je het beste kiezen voor dat hazenslaapje? Een specialist legt het uit.

Je wilt wel even tot rust komen, maar je nachtrust ook niet verstoren. Hoe kies je de gulden middenweg?

Dutje

De meeste mensen voelen zich rond een uurtje of drie wel een beetje slaperig en kijken al uit naar het moment dat ze ’s avonds in bed kunnen stappen. Ben je op dit moment van de dag alleen zo moe dat je het liefst meteen een dutje doet? Dan moet je vooral je gang gaan. Volgens dokter Peter Fotinakes, medisch directeur aan het Sleep Disorders Center van het St. Joseph Hospital, beweert dat je op dat moment van de dag het beste uit je dutje haalt.

Cultuur

Sterker nog, Fotinakes vindt juist dat we een dutje moeten doen in de middag. “We komen na de lunch allemaal in een vermoeid momentje terecht dat ongeveer een uurtje duurt, op dat moment zouden we juist een dutje moeten doen”, beweert hij tegenover Healthline. “We doen in de middag geen dutjes in onze cultuur, maar het is heel normaal in andere landen en kan ook een veel betere manier van leven zijn.” We vermoeden dat Fotinakes doelt op landen als Spanje waar men tussen de middag een siësta houdt. Lijkt ons ook wel wat! 

Lees ook: Uitgeput, maar niet kunnen slapen? Dit is mogelijk de oorzaak

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Healthline | Beeld: Unsplash