Blijkbaar veranderen we op deze leeftijd langzaam in onze moeder

moeder veranderen

“Wacht maar tot je zelf moeder bent”, zei vrijwel elke moeder. Meermaals.

Als kind snap je je moeders keuzes niet altijd. En als tiener snap je er nog minder van. Toch blijkt dat we steeds meer op onze moeder gaan lijken naarmate de tijd verstrijkt. Wanneer we 33 worden, veranderen we volgens onderzoek langzaam in onze moeder. 

Op je moeder lijken

Onderzoek uitgevoerd door een chirurg beweert dat we in onze moeder veranderen wanneer we 33 jaar zijn. Het onderzoek stelt dat dochters het gedrag van hun moeder overnemen wanneer ze zelf een kind hebben gekregen. Meer dan 50 procent van de ondervraagde vrouwen gaf toe dat ze niet meer tegen hun moeder ingingen zodra ze begin dertig waren.

Gewoontes overnemen

Dr Julia de Silva vertelt erover aan Her: “We veranderen op een bepaald punt in ons leven allemaal in onze moeder – en dat moet gevierd worden.” Volgens de specialist zorgt het ouderschap er met name voor dat we de gewoontes van onze ouders opeens overnemen.

Dus loopt je moeder altijd rond in een winddichte jas van de ANWB en vind jij dat maar niets? Grote kans dat jij over een paar jaar ook overstag bent.

Lees ook: Herkenbaar? Dit zijn 15 typische uitspraken van moeders

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Unsplash