‘Ik heb liever niet dat een student aanwezig is bij mijn afspraak bij de gynaecoloog’

gynaecoloog

De vrouw in kwestie vraagt zich af of het oké is om een student te weigeren tijdens haar afspraak

Naar de gynaecoloog gaan is niemands favoriete tijdsbesteding. Vanwege mogelijk endometriose moet de 23-jarige Melanie naar de gynaecoloog, maar wanneer haar wordt gevraagd of een student bij de afspraak aanwezig mag zijn, voelt ze zich behoorlijk ongemakkelijk. 

Afspraak bij de gynaecoloog

Endometriose is iets wat veel voorkomt in de familie van Melanie. Ook de 23-jarige ervaart alle symptomen hiervan en wil haar opties voor een behandeling verkennen, en dus maakte ze een afspraak bij haar gynaecoloog. “Ik wil alle niet-invasieve opties weten, voordat ik een operatie onderga”, schrijft ze daarover op het forum Reddit.

Medische student geweigerd

Gisteren stond de afspraak gepland bij de gynaecoloog van Melanie, een lief mens, volgens haar. Maar voor ze naar binnen kon, had de verpleegkundige die er werkte nog wel een vraag voor haar. “Ze vroeg of ik het goed vond als er een medisch student bij de afspraak aanwezig zou zijn.” Melanie voelde zich hier niet comfortabel bij, dus ze zei nee. “Praten over seks en een vaginaal onderzoek krijgen vind ik heel moeilijk. Als er nog een persoon bij de afspraak aanwezig zou zijn, zou ik dat nog moeilijker, misschien zelfs onmogelijk, vinden. Als het om een ander soort afspraak zou gaan, had ik het prima gevonden. Maar dit was anders. De verpleegkundige gaf me gelukkig niet het idee dat het een probleem was en de afspraak verliep goed.”

Kritiek

Later die dag had Melanie afgesproken met haar vrienden en zij vroegen naar de afspraak. “Ik vertelde over het ding met de medische student. Een van mijn vrienden studeert geneeskunde en ze zei dat het heel stom van me was om de aanwezigheid van de student te weigeren.” Melanie legde vervolgens uit dat ze enkel deed wat het beste voor haar mentale gezondheid was, omdat ze het onderzoek heel naar had gevonden met een derde persoon in de behandelkamer. “Al mijn andere vrienden zeiden vervolgens dat ik niets verkeerd had gedaan, maar sinds het gesprek voel ik me erg schuldig.” Melanie vraagt zich daarom af of het verkeerd was dat ze haar behoeften boven die van de medische student stelde.

Melanie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de gebruikersnaam vuunew. 

Lees ook: 8 dingen die je volgens een gynaecoloog niet moet gebruiken om je vagina mee te wassen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: iStock