‘Mijn man heeft om een bizarre reden niks voor Moederdag gekocht’

moederdag

‘Er kon zelfs geen kaartje van af’

Thalia* en haar man Jackson zijn drie jaar samen, waarvan twee jaar getrouwd. Thalia’s zoon uit een eerder huwelijk is een jaar geleden overleden. Ze verwachtte dat Jackson haar op Moederdag daarom extra zou verrassen, maar dat viel behoorlijk tegen. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Moeilijke periode

“Een paar maanden geleden is mijn zoon overleden. Hij was nog maar 7 jaar oud”, begint Thalia haar verhaal. “Zijn vader en ik zijn uit elkaar gegaan toen mijn zoon nog klein was. Daarna ben ik Jackson tegengekomen en na korte tijd zijn we getrouwd. Jackson heeft zelf geen kinderen.” De afgelopen paar maanden waren zwaar voor Thalia. “Ik zit nog middenin het rouwproces en heb het gevoel dat het allemaal nog lang niet voorbij is. Ik wil echter wel zeker weten dat ik anderen er niet mee lastigval, dus houd ik mijn gevoelens zoveel mogelijk voor mezelf.” Helaas gaat Jackson minder goed met de situatie om dan Thalia had verwacht. “Hij zegt de laatste tijd steeds vaker dat ik lui geworden ben en de huishoudelijke taken verwaarloos. Ik heb het echter al druk genoeg met mijn werk en daar komt de rouw dan nog bovenop. Iedereen die in mijn situatie heeft gezeten, weet hoe moeilijk het soms is om überhaupt uit bed te komen.”

Eerste Moederdag zonder haar zoon

Vorige week was het Moederdag en Thalia had hoge verwachtingen. “Het was de eerste Moederdag zonder mijn zoon en ik wist dat ik verscheurd zou zijn van verdriet. Daarom verwachtte ik dat Jackson wel iets zou doen om me op te vrolijken. Een ontbijtje op bed zat er al niet in, dus daar was ik teleurgesteld over. Ik besloot een eindje te gaan wandelen om mijn gedachten op een rijtje te zetten. Toen ik thuiskwam, zag ik dat verschillende familieleden en vrienden me lieve kaartjes hadden gestuurd. Een uur later kwam Jackson thuis en ik liet hem alles meteen zien. Hij zei alleen maar ‘oh, leuk’ en liep weg.”

Geen moeder meer

Helaas was Thalia’s hoop tevergeefs. “Jackson bleek niks voor me te hebben gekocht. Toen ik ernaar vroeg, zei hij dat het hem geen goed idee leek om op deze dag een cadeau te geven. Ik vroeg door en toen kwam de grote klap. Hij zei dat hij mij niet meer als moeder ziet, omdat ik geen levend kind meer heb. Ik viel zowat achterover van verbazing. Hij probeerde het nog goed te praten, maar ik was al gekwetst. Het leidde tot een enorme ruzie en we hebben gisteren de hele avond niet met elkaar gepraat. Hij heeft vanochtend zijn excuses aangeboden en die heb ik maar geaccepteerd. Ik voel me echter nog steeds gekwetst en zie nu al op tegen de volgende Moederdag. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Thalia aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam motherdaythrow19.

Lees ook: Mia (17): ’Ik noemde de man van mijn zus nutteloos’ 

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Hannah Busing